×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
GGD Haaglanden heeft deze week op de vaccinatielocatie bij het Cars Jeans stadion de 500.000ste prik tegen COVID-19 gezet.

Merle Kroll, hoofd van de geneeskundige dienst bij het Internationaal Strafhof, was de gelukkige. Lachend: “Mijn medewerkers zullen niet geloven dat ik het boegbeeld ben voor de 500.000ste vaccinatie van Haaglanden. Ik ben heel blij, het voelt als kerstavond.”

Veel positieve reacties dankzij inzet GGD-ers
Het gaat om door de GGD gezette eerste en/of tweede prikken; vaccinaties door huisartsen en instellingen zijn hierin niet meegeteld. GGD Haaglanden is in januari van dit jaar met vaccineren gestart.

Annette de Boer, directeur van GGD Haaglanden, is blij met deze mijlpaal: “Het is geweldig dat al zoveel mensen zijn gevaccineerd tegen corona. Ik ben dan ook trots op mijn collega’s die zich elk dag opnieuw met ziel en zaligheid inzetten en ook nog veel meer mensen gaan vaccineren. We krijgen veel positieve reacties van mensen over hoe het loopt op de vaccinatielocaties, dat is fijn om te horen.”

Doelgroepen
In totaal zijn er in regio Haaglanden zeven vaccinatielocaties. Ook mensen die buiten de regio wonen, kunnen hier op afspraak terecht voor een vaccinatie. Op dit moment vaccineert de GGD meer dan 10.000 mensen per dag. Inmiddels is al meer dan een derde van alle mensen in de regio Haaglanden tenminste één keer gevaccineerd, tot en met 6 juni zijn dit ruim 288.000 mensen.

Aangezien er steeds meer vaccins beschikbaar komen, gaat het vaccinatietempo nog verder omhoog. Vanaf vandaag (zondag dus) kunnen ook inwoners geboren in 1993 online een afspraak maken voor vaccinatie via coronavaccinatie-afspraak.nl. Zij hoeven de uitnodiging per post dus niet af te wachten.

Vanaf 21 juni kan iedereen boven de 18 jaar oud bellen voor een prik met het Janssen-vaccin. Daarmee hoeft men slechts eenmaal geïnjecteerd te worden voor volledige bescherming. Handig voor als men bijvoorbeeld een vakantie heeft gepland. Er komt tzt een speciaal nummer beschikbaar.

Foto:
Pexels

Mevrouw Kroll vaccinatie
Mw. Merle Kroll (foto: GGD)