×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Het eerste vaatje nieuwe haring wordt dinsdag aangeboden aan de GGD. Het Nederlands Visbureau reikt de Hollandse Nieuwe uit aan voorzitter André Rouvoet bij het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Daar bevindt zich een inmiddels overbekende vaccinatielocatie.

Gewoonlijk wordt het eerste vaatje in de haven van Scheveningen geveild, en komt de opbrengst ten goede aan een goed doel. Vanwege de coronabeperkingen gaat dat ook dit jaar niet door. Vorig jaar kreeg de ic-zorg de haringen aangeboden.

Proeven
Ook medewerkers en mensen die zich op de locatie komen laten vaccineren kunnen een Hollandse Nieuwe krijgen en op een aantal andere GGD-vaccinatielocaties staat het Nederlands Visbureau eveneens met haringen. Vanaf woensdag is de nieuwe haring overal te koop.

Logische keuze
Directeur Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau noemt de GGD de "logische keuze" voor dit jaar, gezien de geleverde prestatie. "Dankzij hun inzet mogen we er hopelijk op vertrouwen dat alle Nederlanders zich binnen korte tijd een Hollandse Nieuwe zullen voelen."

Foto: Paul Einerhand (via Unsplash)