×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Als de komende tien jaar 500.000 extra woningen in de Randstad worden bijgebouwd, zijn ambitieuze investeringen in het lightrailnetwerk van de toekomst noodzakelijk.

Dat stellen OV-directeuren Claudia Zuiderwijk, Maurice Unck en Bruno Bruins: “In de Randstad is verdichting een groot vraagstuk. Dat vraagt om snel, efficiënt en klimaatvriendelijk vervoer.”

Volgens de directeuren van GVB, RET en HTM is er minimaal 10 miljard nodig om het OV-netwerk toekomstbestendig te maken. Zij zijn van mening dat het volgende kabinet nu moet kiezen voor een ambitieus OV-plan, omdat het al gauw tien jaar duurt voordat zulke plannen gerealiseerd zijn.

Arbeidsmarkt
Behalve voor de woningbouwopgave is de beoogde OV-schaalsprong ook van belang om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen en het vestigingsklimaat te versterken. “We zien grootstedelijke regio’s om ons heen – Parijs, Londen, Kopenhagen, het Rührgebied – tientallen miljarden investeren in deze opgave. Laten we zorgen dat Nederland dit voorbeeld volgt en internationaal in de voorhoede blijft.” 

Foto: S. Hermann & F. Richter (via Pixabay)