De voorbereidingen op de werkzaamheden op de Utrechtsebaan (A12) bij Den Haag zijn vanaf vrijdagavond 18 juni om 22:00 uur gestart.

Op zaterdagochtend is de drukte op de wegen rondom de Utrechtsebaan goed te merken.
Zo is het druk om vanaf de A4 naar de Boogie Woogietunnel te komen en staat het in Voorburg op de Laan van Nieuw Oosteinde behoorlijk vast.
Op de snelweg A12 zijn veel voertuigen van werklui geplaatst en staat er een grote hijskraan ter hoogte van de Schenkkade in Den Haag op de snelweg.

De werkzaamheden zullen in verschillende fases plaatsvinden waarop de snelweg volledig of deels afgesloten zal zijn.
De gemeente Den Haag zal op de Utrechtsebaan het asfalt en de onderliggende beton laag vervangen, en zullen ook de wanden en de verkeerssystemen zullen worden vernieuwd.
Vanaf volgend weekend 18 juni om 22:00 uur tot en met maandagochtend 21 juni 05:00 uur zal de Utrechtsebaan volledig afgesloten zijn in beide richtingen voor al het verkeer, het advies dat de gemeente geeft om in Den Haag of Scheveningen te komen is te rijden via de Rotterdamsebaan (Victory Boogie Woogietunnel), de N44 of de Landscheidingsweg (N440).

Ook is de Utrechtsebaan van 5 juli tot en met 8 juli in de nachtelijke uren (22:00 tot 05:00 uur) afgesloten, maar dan alleen in de richting van Den Haag.
Op 12 juli tot en met 15 juli is de snelweg in de nachtelijke uren (22:00 tot 05:00 uur) afgesloten richting Prins Clausplein.

Vanaf September tot en met April 2022 zullen de grote werkzaamheden gaan plaatsvinden.
Bij deze werkzaamheden kan het verkeer wel Den Haag in komen via de Utrechtsebaan, maar Den Haag uit zal gaan via een omleidingsroute waarbij gewaarschuwd wordt voor langere reistijden.

(foto: VRPress)