In de drukste periode van het jaar rijdt Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. 70 ritten per dag.

Stichting Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag e.o. beter bekend als Dierenambulance Den Haag (DADH), is in 1972 opgericht en daarmee de oudste dierenambulance van ons land.

De medewerkers en vrijwilligers zetten zich 24 uur per dag, zeven dagen in de week, in om gewonde en zieke dieren te helpen in het werkgebied dat bestaat uit Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. Voor Wassenaar en Leidschendam-Voorburg werkt men samen met Stichting Nationale Dierenzorg in Wassenaar. Jaarlijks rijdt men ongeveer 18.000 ambulanceritten en vangt men ruim 1600 zieke en gewonde dieren op. https://dierenambulancedenhaag.nl/
De vijf ambulances van de stichting zijn de hele dag op pad. Als er dan een ambulance uitvalt, zit je met een groot probleem. Dat is precies wat er nu aan de hand is.

Door de vele kilometers die de ambulances maken, is slijtage niet te voorkomen. Vorige week stond ambulancechauffeur Anita ineens stil en kreeg zij de ambulance niet meer aan de praat. De auto is uiteindelijk naar de garage gesleept. Maandag, 21 juni, bleek dat de motor niet meer gerepareerd kon worden. Een nieuwe motor kost € 6500,-. De dierenambulance is een crowdfunding gestart om dat bedrag bij elkaar te krijgen.

Edwin de Pierre, afdelingshoofd ambulancedienst: “We willen de auto zo snel mogelijk weer op de weg hebben om de dieren te kunnen helpen. Juni, juli en augustus zijn de drie drukste maanden van het jaar. De timing is ronduit verschrikkelijk. Ten eerste omdat we in die drukke maanden zitten, ten tweede omdat we net buiten de garantieperiode zitten.”
Help je mee en wil je een kleine of een grote donatie doen? Iedere euro is welkom! Kijk op www.dierenambulancedenhaag.nl/motor.

(foto: ambulance wegslepen)

UPDATE: het bedrag is inmiddels gehaald! Zelfs middenin de nacht zijn er donaties binnen gekomen, er is € 6580,- opgehaald en dat is genoeg voor een nieuwe motor!