Op verschillende plekken in Den Haag heeft donderdagochtend een stroomstoring plaatsgevonden. De stroom viel uit op verschillende plekken in het centrum en Scheveningen.
Rond 10.30 uur viel de stroom uit i.v.m. een probleem in een hoofdverdeelstation. Na ongeveer een kwartier was het probleem opgelost.

In het centrum vielen de trams stil. Volgens een woordvoerder van de HTM hadden een flink aantal lijnen last van de storing. Het ging hierbij om tramlijnen 1, 2, 3, 4, 9, 11, 16 en 34. Dat zorgde voor grote verstoringen in de dienstregeling. Ook toen de storing was verholpen.

Ook in de Tweede kamer viel de stroom uit. De vergaderingen werden tijdelijk geschorst. Volgens kamerlid Caroline van der Plas werkte alleen het noodaggregaat nog, meldt mediapartner Omroep West. Andere meldingen over de stroomstoring kwamen onder meer uit Duindorp en het Statenkwartier.

In augustus vorig jaar was er ook een grote stroomstoring in Den Haag. Ongeveer 37.000 huizen en bedrijven in het centrum, Scheveningen en Duindorp zaten zo'n acht uur lang zonder elektriciteit. Die storing kwam door brand in een hoofdverdeelstation.

De oorzaak van de storing wordt door netbeheerder Stedin onderzocht.

Foto: Den Haag FM via mediapartner Omroep West