×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Op de Escamplaan in Den Haag heeft een bestuurder met zijn Mercedes de bekende ‘horrorpoller’ volledig uit de grond weten te rijden.

Het is al de 24e keer dat automobilisten de poller tegenover het ziekenhuis over het hoofd zien en erop botsen. Andere bestuurders bleven vaak op de paal steken, maar tegen de mercedes van ruim tweeduizend kilo was de poller niet opgewassen.

Stukken auto op wegdek
De bestuurder van de Mercedes wist door zijn snelheid diens hele voertuig over de paal te krijgen. De paal werd volledig uit de grond gereden en onderdelen van de auto werden hierdoor losgerukt van het voertuig. Onder meer de bumper, het kenteken en andere stukken auto lagen op de weg. Even voor de middag bleef ook al een auto steken op de poller voor het Hagaziekenhuis.

Geblokkeerd
Op het moment van de aanrijding was de aannemer BAM nog aanwezig i.v.m. de reparatie van de schade van de aanrijding met de poller even voor het middaguur. Zij konden dus gelijk weer aan de slag. Door de schade aan de bedrading van de installatie gaat ook de poller in de andere rijrichting in storing, waarna de weg dus nu ook voor bussen en ambulances geblokkeerd werd.

Omroep West maakte iets meer dan een week geleden al een reportage over de verkeersperikelen rond de poller.

Foto: Nick van der Toorn (Regio15)