×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Een van de twee slachtoffers die maandag 12 juli in zorginstelling Parnassia zwaargewond raakten bij het ernstige schietincident, is woensdag aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 53-jarige man uit Rijswijk. Hij werkte als beveiliger bij de GGZ-instelling.

Slachtoffers
Omstreeks 11.45 uur kwam bij de hulpdiensten maandag de melding binnen dat er op de Leggelostraat in Den Haag meerdere personen gewond waren geraakt bij een schietincident. In het pand bleken een 36-jarige Rijswijkse en een 53-jarige man uit Rijswijk ernstig gewond te zijn.

Terwijl de hulpverlening aan de slachtoffers in volle gang was, werd in een auto op de Haveltestraat een zwaargewonde man aangetroffen: naar later bleek de verdachte. Reanimatie mocht niet meer baten, de 67-jarige Rijswijker overleed ter plaatse. Beide slachtoffers van de Leggelostraat werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 53-jarige man overleed twee dagen later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Zelfdoding verdachte
Hoewel het onderzoek naar de toedracht en de achtergronden nog in volle gang is, is duidelijk dat de man uit de auto op de Haveltestraat als verdachte van het incident op de Leggelostraat moet worden aangemerkt en dat hij zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Bij de verdachte werd in zijn auto een vuurwapen aangetroffen. Hoe hij aan dit wapen is gekomen, maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Tot afgelopen januari had hij een wapenvergunning en mocht hij een wapen bezitten. Maar na een incident in januari is zijn vergunning ingetrokken en is zijn wapen en munitie in bewaring genomen door de politie. Voor het wapen in de auto had hij dus geen verlof.

Onderzoek
Met de dood van een verdachte vervalt zijn rechtsvervolging, wel doet de recherche verder onderzoek naar de omstandigheden rondom dit incident. Dat alle betrokkenen uit Rijswijk komen, lijkt vooralsnog op toeval te berusten en geen link met het incident te hebben.

Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt de exacte toedracht onder leiding van een officier van justitie. Het rechercheteam vraagt mensen zich te melden die iets in de omgeving van de Leggelostraat en Haveltestraat hebben gezien dat mogelijk iets met het geweldsincident te maken heeft. Dit kan via telefoonnummer 0800-6070.

Mediapartner Omroep West was afgelopen maandag ter plaatse