Van zaterdag 17 juli tot en met zondag 29 augustus rijden bussen en trams van HTM volgens een zomerdienstregeling.

Daardoor kunnen vertrektijden van bus en tram veranderen. Ook hebben enkele tram- en buslijnen in de zomer te maken met een omleiding als gevolg van werkzaamheden.

Dit zijn de voornaamste wijzigingen:
• Bus 23 rijdt dagelijks tussen 9.00 uur en 20.00 uur naar Kijkduin. Voor en na die tijden is de eindhalte Colijnplein.
• Bus 26 rijdt vanaf 23 augustus een omleiding als gevolg van werkzaamheden bij de Troelstrakade.

• Tram 2, 3, 4 en 6: HTM werkt van 17 juli tot 16 augustus aan de tramsporen van het Muzenviaduct tussen het tramplatform van station Den Haag Centraal en de tramtunnel. De sporen worden deels vernieuwd en het tramviaduct wordt verstevigd. Door de werkzaamheden kunnen tram 2, 3, 4 en 6 niet op de halten Grote Markt, Spui en station Den Haag Centraal (tramplatform) komen. Ook de halten Ternoot en Oostinje (tram 2 en 6) en halte Beatrixkwartier (tram 3 en 4) vervallen. De vier tramlijnen rijden de route elk in twee delen en op sommige lijnen rijden er andere type trams. Tussen bushalten station Den Haag Centraal (busplatform) en station Laan van Nieuw Oost Indië rijdt pendelbus 62 en verbindt de twee delen van de tramlijnen 2 en 6 met elkaar. Tussen RET halte station Den Haag Centraal en station Laan van Nieuw Oost Indië rijdt Metro E die de twee delen van de tramlijnen 3 en 4 met elkaar verbindt.

• Tram 9: tussen 17 juli en 16 augustus zet HTM blauw-witte trams in op lijn 9. Er rijden meer trams 9 tijdens de zomermaanden.
• Tram 34: deze tram rijdt niet gedurende de zomerdienstregeling.

Alle actuele reisinformatie is te vinden op www.htm.nl en via de HTM reisapp.