×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
HMC heeft van de grootste zorgverzekeraars toestemming gekregen om na de zomer de inhaalzorg op te starten. Onder andere HMC Antoniushove treft voorbereidingen om vanaf september extra operaties in te plannen. Naar verwachting zal men voor het einde van het jaar de vertragingen grotendeels in hebben gelopen.

Vanwege de enorme toename van patiënten en het besmettingsgevaar moesten veel kleinere operaties tijdens de pieken van de coronacrisis uitgesteld worden. Een aantal operatiekamers en verpleegafdelingen werd tijdelijk gesloten omdat gespecialiseerd personeel van HMC moest worden ingezet op andere afdelingen om hun collega’s te ondersteunen.

Buiten reguliere tijden om
“Doordat de acute zorg bij HMC altijd gewaarborgd is geweest, zijn het vooral de kortdurende niet-acute operaties die moeten worden ingehaald, zoals een operatie aan een liesbreuk of galblaas,” vertelt HMC-vaatchirurg Daniël Eefting. Er zal na de zomer in HMC ook buiten reguliere tijden worden geopereerd om de vertragingen voor een belangrijk deel in te lopen. “Wij begrijpen dat het vervelend is geweest voor patiënten als hun operatie de afgelopen periode is uitgesteld. Onze specialisten en verpleegkundigen zijn blij iedereen weer te kunnen helpen.”

Rust
“Het is goed nieuws dat we ook de niet-acute operaties weer kunnen inhalen,” vertelt HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf. “Dat we de acute zorg tijdens de coronacrisis altijd door hebben kunnen laten gaan, is alleen mogelijk geweest door de flexibele inzet van onze medewerkers. Wij hebben veel van hen gevraagd. Het is daarom goed dat zij eerst van een welverdiende vakantie kunnen genieten en goed uitrusten, voordat we ons na de zomer richten op deze volgende uitdaging.”

Foto: PR