Op donderdag 29 en vrijdag 30 juli werden in Delft twee mensen gestoken.

In beide gevallen lijkt er geen enkele reden voor het steekincident. De politie onderzoekt beide gevallen en probeert ook de achterhalen of er een verband is tussen beide incidenten.

1) man gestoken op de Multatuliweg op vrijdagochtend

De recherche zoekt getuigen van een steekincident aan de Multatuliweg op vrijdagochtend 30 juli. Een 30-jarige man uit Delft werd uit het niets gestoken door een onbekende man.

Het slachtoffer liep rond 05.20 uur vanuit de richting van het station gelopen en was via de Multatuliweg op weg naar zijn werk. De verdachte kwam uit de richting van de Herman Heyermanslaan. Ter hoogte van een supermarkt werd het slachtoffer ineens gestoken. Volgens het slachtoffer ging de verdachte er daarna op een grijze fiets vandoor.

De politie kwam direct ter plaatse en zocht in de omgeving naar de verdachte, maar helaas werd hij niet aangetroffen. Volgens het slachtoffer gaat het om een man met de volgende uiterlijke kenmerken:

Rond de 30 jaar
Grijze capuchon op zijn hoofd
Zwarte jas
Het slachtoffer is in een ambulance nagekeken en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen gezocht
De recherche is direct een onderzoek gestart naar dit incident. Heeft u informatie de politie kan helpen in het onderzoek? Deelt u dit dan alstublieft via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, via het nummer 0800-7000.

2) meisje gesttoken op de Van Rijslaan op donderdagochtend

Een twaalfjarig meisje raakte donderdagmiddag gewond in een park aan de Van Rijslaan nadat zij door een onbekende jongeman was aangevallen met een scherp voorwerp.


Het meisje was samen met een ander meisje rond 16.00 uur bij de Berg in het park aanwezig. Daar werd zij vanuit het niets door een onbekende jongeman aangevallen en gestoken met een scherp voorwerp. Zij raakte daarbij gewond. De verdachte rende na zijn aanval weg in de richting van het water en het meisje zocht hulp in een nabijgelegen BSO. Zij werd met de ambulance vervoerd naar een ziekenhuis waar zij is behandeld.

De politie is op zoek naar de verdachte. Zijn signalement luidt:

Blanke jongeman
Leeftijd ongeveer 19 jaar
1.80 m groot
Kort gemillimeterd blond haar
Hij droeg een wit T-shirt en een lichte spijkerbroek.
De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u iets gezien, heeft u informatie of heeft u beelden die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachte, dan horen wij dat graag. Bel met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan 0800-7000. Eventuele camerabeelden kunt u uploaden via ons tipformulier.