Op alle Haagse stranden is zaterdagochtend de rode vlag gehesen.

Dat betekent dat het 'ten zeerste wordt afgeraden' om te gaan zwemmen, laat de Reddingsbrigade weten. 'De zee is nu zeer gevaarlijk.' Dit meldt Omroep West. Volgens de Reddingsbrigade zorgt de combinatie van harde wind en de getijdenstroom voor een gevaarlijke situatie. 'Daarom hebben we de rode vlag gehesen. Die staat voor een zeer gevaarlijke zee', zegt een woordvoerder.

Hoe lang de rode vlag blijft hangen, is nog niet bekend. 'We bekijken dat drie of vier keer per dag. Dus later zou dat kunnen veranderen.' De woordvoerder benadrukt dat het bij de rode vlag niet om een zwemverbod gaat. 'Dat is als er twee rode vlaggen boven elkaar worden gehesen.'

Andere stranden
De Noordwijkse Reddingsbrigade laat weten dat de rode vlag niet is gehesen. 'Maar dat komt omdat er niemand op het strand is. Het is wel rode vlag-waardig.' Op het strand van Katwijk hangt de gele vlag. Dat betekent dat zwemmers extra voorzichtig moeten zijn. 'Wij moeten de stroming nog gaan testen', laat de Reddingsbrigade daar weten. Ook op het strand van Wassenaar hangt de gele vlag.

Bron: Omroep West