Bij een wilde achtervolging op zaterdagmiddag 31 juli is een auto op de A12 gecrasht en zijn drie personen aangehouden.

Dit meldt calamiteitenwebsite Regio15. Op de Wederiksingel in Vught zou bij een conflict geschoten zijn en/of wapens zijn gezien. De auto en inzittenden die daarbij betrokken waren, zijn meteen in het politiesysteem geregistreerd. De politie kwam de auto op het spoor na een ANPR-hit (automatische kentekenplaatherkenning). Politiewagens hebben de automobilist een stopteken gegeven maar deze besloot niet te stoppen. Agenten hebben de achtervolging ingezet.

Op de A12 nabij Zoetermeer is de auto gecrasht en onder andere tegen een vangrail gebotst. De vangrail heeft flinke schade opgelopen. De politie heeft drie personen aangehouden. Twee van de mannen zijn onderzocht door personeel van de ambulancedienst. De verdachten kregen speciale 'zakken' om hun handen. Bij verdachten van schietincidenten is dit gebruikelijk om op deze manier mogelijke (kruit)sporen veilig te stellen.Agenten trokken bij de aanhouding hun vuurwapen en hebben de inzittenden van de auto aan de hand van een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) aangehouden. 
De A12 werd in de richting van Den Haag volledig afgesloten. Automobilisten moesten in tegenovergestelde richting keren.

(foto: Regio15 - Jim Scheffers)