Op het Paul Krugerplein in Den Haag is dinsdagnacht een motorscooter gestolen terwijl de bestuurder zwaargewond op het wegdek lag.

De bestuurder zelf reed op hoge snelheid tegen een paal aan terwijl hij een politiecontrole trachtte te vermijden. Agenten in een politiewagen zagen hem rond 3.00 uur 's nachts rijden zonder helm en opvallend rijgedrag vertonen.

Nog voor de agenten de bestuurder een stopteken konden geven besloot de motorscooteraar er vandoor te gaan. Nadat de bestuurder tegen een paal aanreed, zijn agenten meteen hulpverlening begonnen. Het slachtoffer, een 16-jarige Hagenaar, is met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Tijdens de hulpverlening van het slachtoffer is de motorscooter gestolen. De politie komt graag in contact met getuigen die hier meer informatie over hebben.

Heeft u informatie die kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Update 13.19u : de Politie Eenheid Den Haag meldde woensdag aan het begin van de middag via social media dat het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Verkeersongevallen experts doen onderzoek naar het incident.