GGD Haaglanden zal vanaf half augustus een aantal grote vaccinatielocaties gaan sluiten. Zondag 15 augustus is de laatste prikdag in het Cars Jeans stadion in Den Haag en de Zilverdome in Zoetermeer. Zondag 5 september wordt de laatste prik gegeven in de Broodfabriek in Rijswijk

Fijnmaziger vaccineren
De grote bulk van het aantal vaccinaties is volgens de GGD inmiddels achter de rug. In de maanden juni en juli zijn de grootste aantallen vaccinaties per week gezet, in totaal zijn er in regio Haaglanden ruim een miljoen prikken gezet. Bijna iedereen die in aanmerking komt voor vaccinatie is inmiddels geheel of gedeeltelijk gevaccineerd, heeft een afspraak ingepland of heeft een uitnodiging ontvangen.

Daarom gaat de GGD in de regio Haaglanden zich nu meer richten op kleinschaliger vaccineren, bijvoorbeeld in specifieke wijken waar de vaccinatiegraad nog achterblijft. Vanaf 6 september worden er vaccinatielocaties geopend op de Haga Sportlaan, Delft en in Leidschendam-Voorburg.

Zonder afspraak
In de periode voorafgaand aan de sluiting is het mogelijk om zonder afspraak een vaccinatie te krijgen. Vaccineren zonder afspraak is vanaf volgende week dinsdag mogelijk bij het Cars Jeans stadion in Den Haag, Silverdome in Zoetermeer en de Broodfabriek in Rijswijk. Vanaf zaterdag 7 augustus kunnen geïnteresseerden zonder afspraak terecht op alle vaccinatielocaties in de regio Haaglanden.

Foto: Pexels