De jongste persconferentie van het kabinet zet een streep door het festival 'Live on the Beach' dat in september op het strand van Scheveningen zou worden gehouden.

Dit meldt het AD. ‘Een harde klap en verschrikkelijk balen want we waren in volle voorbereidingen', schrijft de organisatie op haar website.

Live on the Beach zou bestaan uit vier strandconcerten in de eerste twee weekeinden in september. Lange tijd bestond onzekerheid over het doorgaan van de evenementen, maar vrijdag heeft het kabinet aangegeven dat festivals als deze voorlopig tot 20 september niet door mogen gaan.

André Hazes en Tino Martin zouden op donderdag 2 september de aftrap geven. De programmering van het jaarlijkse evenement is normaliter op pop- en rockmuziek gericht, maar omdat het festivalseizoen al zo'n tijd heeft stil gelegen koos de organisatie voor een Nederlandstalige show om publiek weer in feestgevoel te brengen.

Verbaasd en teleurgesteld
Ook de tweede avond moest bijdragen aan een feeststemming. Voor 3 september stond een jaren '90-spektakel op het programma met onder anderen Charly Lownoise & Mental Theo, 2 Unlimited, Vengaboys en Party Animals. Krezip en Danny Vera stonden op de rol voor zaterdag 4 september, waarna Kensington, De Staat en de nieuwe Haagse popsensatie Goldband op vrijdag 10 september de reeks zouden afsluiten.

Veel bezoekers reageren verbaasd en teleurgesteld dat ook nu weer een streep door Live on the Beach moet gaan. Vooral het feit dat voetbalwedstrijden met publiek en de Formule 1-races in Zandvoort wel mogen doorgaan leidt tot boosheid en onbegrip. Vorig jaar moest Live on the Beach de strandconcerten ook al op het laatste moment schrappen na lange tijd van onduidelijkheid rond de coronaregels.

Live on the Beach wordt verplaatst naar 2022. Gekochte kaarten blijven geldig, al zegt de organisatie twee weken nodig te hebben om meer informatie te kunnen geven.

(bron: ad.nl)