Van vrijdag 3 september t/m zondag 5 september wordt het cultuurseizoen 2021-2022 afgetrapt tijdens het UIT Festival Den Haag.

Een editie met kunst en cultuur op meer dan dertig locaties door heel Den Haag én een coronaproof cultureel programma op het Lange Voorhout. Drie dagen lang dompelt Den Haag zich onder in theater, dans, beeldende kunst, muziek en performances. Op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers door heel Den Haag kennismaken met het culturele aanbod van theaters, podia en musea.

Traditiegetrouw trappen de Cultuurankers af op vrijdagavond. Theater De Nieuwe Regentes biedt een programma vol voorproefjes uit het nieuwe seizoen, met o.a. Indiase dans van Sitra Bonoo en Klassiek in het Ketelhuis. Theater De Vaillant presenteert de première van Leth’s Menuet, door drie dansers van Lonneke van Leth Dans.

Op zaterdag houden veel instellingen open huis. Nieuwsgierige bezoekers kunnen een kijkje nemen in Amare, waar zaterdag én zondag tours door het splinternieuwe theater worden gehouden. Het jongste publiek kan bij Filmhuis Den Haag genieten van de film Dropje, over de alledaagse herkenbare taferelen van Dropje, die grootse avonturen worden. De avond kan worden afgesloten met Paard van Stal, het gratis festival in alle zalen van PAARD.

De afsluitende zondag is een dynamische dag vol verwondering met meer dan dertig locaties én een buitenprogramma op het Lange Voorhout. Er is een prachtig alternatief bedacht op de traditionele Cultuurmarkt met diverse podia. Op het Lange Voorhout wordt een sfeervol festivalterrein opgetuigd.

Bezoekers kunnen na het reserveren van een ticket, aanschuiven op het UIT-terras en genieten van een twee uur durend cultuurprogramma. Tussen 12.00 en 20.00 uur zijn er drie shift met ieder een eigen programma. Een verrassende mix aan theater, dans en muziek komt voorbij terwijl bezoekers weer mogen genieten van samenzijn met vrienden en live performances. Foodtrucks en lekkere drankjes maken het festivalgevoel helemaal af. Het volledige programma van de deelnemende instellingen is te vinden op de website van het festival.

Om een veilig bezoek te garanderen wordt er aan de deur een negatieve test of vaccinatiebewijs gevraagd met de CoronaCheck-app

In verband met de coronamaatregelen is het op veel locaties noodzakelijk om een bezoek van te voren te reserveren. Om bezoekers een handje te helpen, komt er tijdens het festival een informatiepunt nabij de Hofvijver waar drie dagen lang tips worden gegeven en programma’s kunnen worden opgehaald.

Wie liever zelf creatief bezig is, kan een bezoek brengen aan de Online Cultuurmarkt. Kunstcentra, amateurgezelschappen en muziekscholen presenteren zich hier en laten zien welke cursussen en workshops worden aangeboden.

Kijk voor meer informatie op www.uitfestivaldenhaag.nl