Het Jeugdfonds Sport & Cultuur lanceert de campagne ‘Kies een club’. Nu het nieuwe sport- en cultuurseizoen start, zou het fantastisch zijn als zoveel mogelijk kinderen en jongeren direct lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub. De campagne ‘Kies een club’ wil ouders die de contributie of het lesgeld niet zelf kunnen betalen, de weg wijzen naar de mogelijkheden die er op dit vlak zijn.

Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor 272.000 kinderen niet vanzelfsprekend: hun ouders hebben geen geld om het lidmaatschap of lesgeld van een club te betalen. Ook kinderen uit gezinnen met weinig geld moeten de kans krijgen een club te kiezen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurclub.

Samen sporten
Tijdens de coronacrisis is het belang van samen sporten op de club en meedoen aan culturele activiteiten voor kinderen extra duidelijk geworden. Op de sportvelden of in de dans- of muziekscholen ontdekken kinderen wat ze leuk vinden, maken ze nieuwe vrienden en doen ze ook nog eens waardevolle vaardigheden op waar ze hun leven lang wat aan hebben. Dat is belangrijk voor de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling. Kinderen leren omgaan met winst en verlies, vergeten hun zorgen, en hun zelfvertrouwen wordt groter. Op de club hoor je erbij, ongeacht de thuissituatie. Het is belangrijk dat in ieder geval de financiële hobbels om lid te worden van een club weggenomen worden.

Aanvraag doen
Doel van de campagne ‘Kies een club’ is om ouders te laten weten dat er hulp is. Door te bellen met het 088 nummer of contact op te nemen via kieseenclub.nl, brengt het Jeugdfonds Sport & Cultuur ouders in contact met een intermediair die een aanvraag kan doen. Het Jeugdfonds nauw samen met Stichting Leergeld en intermediairs als wijkteammedewerkers, schuldhulpverleners of de juf of meester op school. Deze intermediairs kunnen vervolgens samen met de ouders een aanvraag doen voor ondersteuning.

Verloop campagne
De campagne loopt tot en met 30 september en is zichtbaar in de supermarktketen Dirk van den Broek, stads- en streekbussen, posters in het straatbeeld en online. 

Geen geld om uw kind naar een sport- of cultuurclub te sturen? Neem gerust contact op met het Jeugdfonds Sport & Cultuur via het speciale telefoonnummer 088 – 880 08 88 of laat een terugbelverzoek achter op kieseenclub.nl.Persfoto 1 kies een club