In de nacht van woensdag op donderdag heeft rond 3.45 uur een brand gewoed in een supermarkt aan de Draaistraat in de Haagse Molenwijk.
Acht mensen moesten naar een ziekenhuis nadat zij rook hadden ingeademd. De brand is inmiddels onder controle, de meeste bewoners zijn intussen weer thuis. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. Van drie woningen die nog niet zijn vrijgegeven, worden de bewoners door de brandweer ergens anders naartoe gebracht.

'Duizelig door de rook'
Bewoner Nick vertelt donderdagochtend aan Omroep West dat hij wakker werd van de sirene van de brandweer. 'Het was heel luidruchtig, ineens stond er brandweer voor de deur. We gingen gelijk naar beneden om te kijken wat er gebeurde. Al snel was ik duizelig omdat ik iets teveel rook had ingeademd'. Na een korte check in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis.

Bobby woont ook vlakbij de supermarkt, hij werd uit zijn huis gehaald. 'Ik hoorde de deurbel niet, dus onze deur is ingeslagen. Toen ik naar de deur liep zag een brandweerman en heel veel rook. Nadat ik mijn huisgenoot wakker maakte heb ik snel kleren aangedaan en naar ben ik naar buiten gegaan.' Bobby mag vanwege onderzoek nog niet naar huis vandaag.

Foto: Omroep West -  Bobby (links) en Nick (rechts) zijn weer terug uit het ziekenhuis