Vrijdagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een ongeval in de tunnelbak op de Europaweg in Zoetermeer.

Omstreeks 13:10 uur ging het mis, de hulpdiensten kwamen met grote spoed en meerdere eenheden ter plaatse. Dit meldt Spa Media

Hier bleek dat er een personenauto op zijn zijkant in de tunnelbak lag. Het slachtoffer is uit de personenauto geslingerd en werd naast het voertuig behandeld door het ambulancepersoneel. Een toevallig passerende ambulance heeft net als een aantal omstanders meteen eerste hulp verleend en waren al snel bij het slachtoffer.

Het Mobiel Medisch Team (MMT) landde bij tankstation Knorrestein langs de A12 om bij het incident te komen en het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer verrichtte hand -en spandiensten rond het incident. De Europaweg is ten tijde van het incident beide kanten afgesloten geweest.

De automobiliste lijkt tegen de middengeleiding gebotst te zijn, en zo op de zijkant in de tunnel tot stilstand gekomen. De gehele weg lag bezaaid met brokstukken van de personenauto. De Forensische Opsporing verkeer zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

De politie maakt vrijdagavond bekend dat het slachtoffer die avond aan haar verwondingen is overleden. Het gaat om een 23-jarige dame uit Leidschendam.

(foto: Regio15 - Sander van den Berg)