De wedstrijd tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo, aanstaande zondag 14 november, zal zonder aanwezigheid van publiek gespeeld worden.

Dit is het gevolg van de maatregelen die zijn afgekondigd door de regering. Besloten is dat de komende drie weken geen publiek welkom is in de voetbalstadions van Nederland.

De KNVB publiceerde een statement betaald voetbal, waarin de frustratie werd geuit over het gebrek aan onderbouwing bij de totstandkoming van dit besluit. ADO Den Haag sluit zich aan bij dit statement en heeft samen met andere betaald voetbal clubs aangetoond dat er geen grote besmettingshaarden zijn ontstaan in de stadions. Dit komt mede dankzij de investeringen die zijn gedaan om alles coronaproof te maken voor de toeschouwers. ADO Den Haag kan daarbij weinig begrip opbrengen voor de termijn waarop de regels van kracht worden. De wedstrijd ADO Den Haag - VVV-Venlo was hard op weg om de drukstbezochte wedstrijd van het seizoen te worden.

Onbegrip en frustratie overheerst. Dit onbegrip mag echter niet ten koste gaan van de trouwe supporters en seizoenkaarthouders. ADO Den Haag wil te allen tijde spelen voor publiek en zal zich hard maken voor het verplaatsen van deze wedstrijd. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan zal iedereen die in het bezit is van een toegangskaart voor de wedstrijd ADO Den Haag - VVV-Venlo het aankoopbedrag geretourneerd krijgen.