GGD Haaglanden opent donderdag 23 december een XXL-vaccinatielocatie voor boosterprikken. Hierdoor kunnen in de regio 15.000 boosterprikken per dag worden gegeven.

De minister van VWS wil dat voor eind januari iedereen boven de 18 jaar een boosterprik krijgt. Met de opening van de nieuwe XXL-vaccinatielocatie kan GGD Haaglanden aan deze opdracht voldoen. World Forum is een zogenoemde XXL-locatie. De locatie heeft een oppervlakte van 3,5 duizend vierkante meter. Door de grootschalige opzet kunnen meer mensen sneller worden geprikt.

Zeven locaties voor boosterprik
GGD Haaglanden is in volle operatie om de boosterprik te geven. Een boosterprik is mogelijk op een van de zeven vaste locaties in Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Rijswijk en ’s-Gravenzande. De priklocaties zijn ook tijdens de feestdagen open. Tijdens de feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Hier vind je een overzicht van locaties en openingstijden.

Alleen op afspraak
Op de website van de Rijksoverheid kan je bekijken of je geboortejaar aan de beurt is.

Er zijn een aantal voorwaarden voor de boosterprik:
Je kunt deze extra prik halen vanaf 3 maanden na je laatste coronavaccinatie (en het moment waarop je dus volledig gevaccineerd was). Of 3 maanden na je laatste besmetting met covid-19. Je bent thuiswonend. Als je in een zorginstelling woont, hoef je geen contact op te nemen met GGD Haaglanden. Je krijgt dan een uitnodiging via je instelling en wordt daar gevaccineerd. Je krijgt je extra prik twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

Eerste en tweede prik
Voor het halen van de eerste of tweede prik blijft vrije inloop mogelijk op een aantal locaties in de regio.