Op 8 maart organiseert Natuurlijk Delfland weer een natuurcafé van 10:00 tot 12:00, het thema is Vroege Bloeiers. Dit gebeurt allemaal onder leiding van Cor Nonhof en vindt plaats rond het Melarium in Delft. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De aanleiding van dit onderwerp is het jaarthema Bos en Struweel. Onder het genot van koffie of thee worden rond dit onderwerp natuurervaringen uitgewisseld. Er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Buiten zullen de bezoekers vroege bloeiers ontdekken.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, hun passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij Natuurlijk Delfland in de buurt.
Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron Duinbehoud, Mycologische Vereniging.