De gemeente Rijswijk en het bestuur van stichting Strandwalfestival laten weten dat het tweede weekend van september in het teken zal staan van het Strandwalfestival.

Met de editie van 2019 nog in het geheugen en de positieve ontwikkelingen rondom het coronavirus, wordt er hard gewerkt aan hetgeen de Rijswijkers zo aan toe zijn. Toch weer een gratis en toegankelijk Strandwalfestival, voor en door de Rijswijkers.

De organisatie en het draagvlak voor het Strandwalfestival binnen de gemeente waren beiden aanleiding om de gesprekken eind 2021 opnieuw op te pakken. Daarin zijn in goed overleg kaders gesteld en inhoudelijke afspraken gemaakt. Allen met een gezamenlijke intentie: de inwoners van Rijswijk het festival geven waar zij elk jaar zo naar uit kijken. Alle betrokken partijen zijn gedreven om in de resterende tijd in aanloop naar editie 13 van het Strandwalfestival een mooi evenement neer te zetten. “Het vertrouwen van enerzijds de Gemeenteraad en anderzijds de Rijswijkse inwoners zorgt dat we met veel energie zijn gestart met de voorbereidingen”, aldus Koen Caminada, voorzitter van de stichting Strandwalfestival.

Programma 9, 10 en 11 september
In de basis zal worden toegewerkt naar een vergelijkbare editie als in 2019. Dat betekent twee feestavonden, waarbij de vrijdagavond gericht wordt op de Rijswijkse jongeren en geheel alcoholvrij zal zijn. Een Strandwalmarkt op zaterdag en Familiedag op zondag.
Voor de fanatiekelingen keert het sportprogramma Fris & Fruitig ook terug op de zondagochtend. En traditiegetrouw krijgen kinderen uit Rijswijk de mogelijkheid een lampion te maken, die tijdens de optocht kan worden getoond aan het aanwezige publiek.

Bibi Rebel, eventmanager van evenementenbureau Sport Heroes kijkt met vertrouwen uit naar september: “We hebben op basis van de ervaringen en evaluaties uit 2019 alles in huis om er dit jaar een waar spektakel van te maken. Wat ons betreft is dat ook de insteek van deze editie!”

(foto boven dit bericht: Strandwalfestival 2019 - foto: Lauren Marijnissen)