Vier bijzondere plekken in het Museumkwartier Den Haag staan t/m zondag 27 februari elke avond van 18.00 tot 23.00 uur in de spotlights.

Bewoners en bezoekers van de stad kunnen tijdens een wandeling van zo’n 45 minuten gratis unieke lichtkunstwerken aanschouwen op de Hofvijver, het Lange Voorhout en de bekende gebouwen Gevangenpoort en Paleis Kneuterdijk (Raad van State).

“Het bijzondere is dat dit lichtfestival gekoppeld is aan iconische of juist verborgen verhalen van de historische stad Den Haag. Een mooie attractie die onze stad ook in de winter op de kaart zet als een aantrekkelijke plek om te bezoeken”, aldus wethouder Saskia Bruines tijdens de opening in Pulchri Studio.

De lichtkunstwerken tonen zowel de diversiteit van Den Haag als de diversiteit van lichtkunst. Jurjen Alkema heeft een historische projectie op de Gevangenpoort gecreëerd. Deze staat in het teken van het rampjaar 1672. Drijvende sculpturen van Studio Kebbel op de Hofvijver zorgen voor kunstzinnig vuurwerk. Verfijnde NEON-kunst van Titia Ex geeft een bijzonder schouwspel op het gebouw van de Raad van State: Paleis Kneuterdijk. David Schoch, bekend uit het Haagse nachtleven en van Nachtclub PIP Den Haag, presenteert op het Lange Voorhout een magische lichtwereld in de vorm van een 150 meter lang audiovisueel kunstwerk dat de maan(d)kwartieren verbeeldt.

De derde editie van The Hague HighLights was eerder gepland in december. De organisatie is heel blij dat het nu alsnog kan doorgaan. “Precies op een moment dat er weer heel veel kan. Op die manier kunnen bezoekers het gebied rondom het Binnenhof niet alleen in een spectaculair en ander licht ervaren, maar ook genieten van al het andere dat Den Haag te bieden heeft: een hapje, drankje, museumbezoek en wellicht een overnachting in de stad.”

The Hague HighLights is een initiatief van Spinner & Langkous en LUSTR en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Stichting Museumkwartier Den Haag, Haags Historisch Museum en de Raad van State.

(foto boven dit bericht: Wethouder Saskia Bruines, kunstenaar Jurjen Alkema en bestuurslid Museumkwartier Den Haag Tjeerd Vrij voor de lichtprojectie op de Gevangenpoort. Foto: Anne Reitsma)

The Hague Highlights 2
The Hague Highlights 3