GGD Haaglanden heeft besloten om in de Haagse wijken waar de vaccinatiegraad laag ligt met de prikbus doorheen te rijden. De laatste maanden heeft GGD Haaglanden gevaccineerd in buurthuizen, stadsdeelkantoren, moskeeën en kerken in de stad. Vanaf de week van 14 maart gaan medewerkers van de GGD de Haagse wijken in met de prikbus. 
In de prikbus is altijd een arts aanwezig voor vragen of het bespreken van twijfels over de coronaprik.

Annette de Boer, DPG GGD Haaglanden: 'De prikbus is zichtbaar op straat en je kunt er makkelijk binnelopen. Het is belangrijk om dicht bij de mensen op vertrouwde plekken aanwezig te zijn. In de winter is het te koud om met de bus op pad te gaan. Nu het weer beter wordt gaan we volop de wijk in. Iedereen die dit wil kan binnen komen voor informatie over de prik of een vaccinatie. De prikbus biedt mensen de gelegenheid dichtbij huis een prik te halen. Zonder afspraak kan iedereen een gratis coronaprik krijgen in de bus'. 

Welke prik
In de prikbus wordt de 1e, 2e en boosterprik gegeven. De Novax-prik, de herhaalprik en de boosterprik voor jongeren van 12 t/m 17 jaar worden niet gegeven in de prikbus en moet dus een afspraak voor worden gemaakt op een van de vaste locaties.

Locaties en tijden prikbus
Elke woensdag, Paul Krugerplein 12.00-17.00
Elke donderdag, Apeldoornselaan/Dierenselaan 12.00-17.00
Elke vrijdag, Winkelcentrum Leyweg 12.00-18.00
Elke zaterdag, Grote Marktstraat 12.00-18.00