Kamers met aandacht’ bemiddelt in woonruimte voor kwetsbare jongeren tussen de 18-23 jaar op hun weg naar zelfstandigheid.

Vrijdag 11 maart ging wethouder Juliette Bouw langs bij het eerste stel in de gemeente dat de bewuste keuze heeft gemaakt om een jongere in huis te nemen.

Het jonge stel Teun en Liselotte zijn eind 2021 in Voorburg komen wonen. Ze kochten bewust een huis op de groei, omdat ze altijd het idee hadden iets terug te willen doen voor de maatschappij. Via een tv-reportage kwamen ze in aanraking met ‘Kamers met Aandacht’ en sinds kort woont de 20-jarige Jada* bij hen in huis.

Dagelijks praatje
Na het zien van de reportage heeft het jonge stel zich direct opgegeven voor Kamers met Aandacht. Het was precies wat bij Teun en Liselotte past. Inmiddels woont Jada bij hen in huis. Over de dagelijkse gang van zaken hebben ze met elkaar duidelijke afspraken gemaakt en Jada betaalt maandelijks huur voor haar kamer. Het stel en Jada koken en leven apart, maar zien elkaar wel voor een dagelijks praatje. Eén keer per week eten ze samen en dat bevalt goed.

Teun en Liselotte: 'Iedereen die een kamer in huis over heeft kunnen wij Kamers met Aandacht van harte aanbevelen. Vanaf het moment dat we ons als verhuurder hebben aangemeld zijn we goed begeleid en was er snel een match gevonden. We zijn echt blij dat we Jada hebben leren kennen, het is gezellig om haar in huis te hebben. In de krappe woningmarkt voelt het bovendien goed om op deze manier een steentje te kunnen bijdragen. Jada woont nu ruim drie maanden bij ons in huis en we zijn blij dat we deze stap hebben gezet.'

Inspiratie
Wethouder Juliette Bouw ging langs bij Teun en Liselotte om ze in het zonnetje te zetten. 'Het is natuurlijk geweldig om te zien dat een jong stel in Leidschendam-Voorburg zich openstelt voor een initiatief als Kamers met Aandacht. Ze helpen een kwetsbare jongere om op eigen benen te staan door de extra ruimte in hun huis beschikbaar te stellen. Een mooi gebaar! Je hoeft niet persé wat ouder te zijn om een jongere een thuis te bieden en ik hoop dat er meer jonge mensen een andere jongere willen ondersteunen op deze manier.'

Meer over ‘Kamers met Aandacht’
Iedere maand organiseert ‘Kamers met Aandacht’ een informatieavond voor geïnteresseerden. Heeft u een kamer in huis vrij en wilt u meer informatie wat u daarmee kunt betekenen voor een kwetsbare jongere? Ga naar de website www.kamersmetaandacht.nl of neem contact op met Miranda van der Deijl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Touria Asahad via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(
Bron: Het KrantjeOnline)