Steeds meer scholieren en mbo-studenten hakken binnenkort de knoop door: wat ga je studeren en waar?

De Haagse Hogeschool helpt bij deze keuze en opent de deuren van al haar locaties op vrijdag 1 april 2022. Studenten zelf geven rondleidingen, studiekeuzeadviseurs geven goede raad en er is veel te beleven. Van beweeg- en muzieklessen en speeddates tot een escape room en ontmoetingen met alumni. Wie nog geen idee heeft welke studie het wordt, schiet zeker iets op met een bezoek aan de Open Dag.

Op vrijdag 1 april 2022 – geen grap! – zijn toekomstig studenten en hun ouders van harte welkom op De Haagse Hogeschool. Naast de hoofdlocatie in Den Haag, openen ook de scholen in Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark die dag hun deuren. Daar zijn het niet alleen docenten, maar vooral ook studenten zelf die rondleidingen geven en vertellen hoe het is om te studeren aan De Haagse Hogeschool. Toekomstig studenten kunnen dat zelf ervaren, bijvoorbeeld tijdens beweeg- en muzieklessen in de sportcampus, demonstraties in labs op de locatie Delft of de escape room op de hoofdlocatie. Ook is er een speciaal informatiepunt voor ouders op de open dag.

Online oriënteren
Op woensdag 30 en donderdag 31 maart organiseert De Haagse Hogeschool online sessies waarmee toekomstig studenten zich alvast kunnen oriënteren. Alle opleidingen bieden minimaal één online sessie aan op beide dagen. Een mooie kans om de mensen achter de opleiding alvast te leren kennen: de docenten en de medestudenten. Tijdens deze sessies is er alle ruimte om vragen te stellen. Wie deze sessies volgt, haalt meer uit zijn of haar bezoek aan de open dag.

Geen idee? Geen probleem!
Wie echt nog niet weet welke studie het gaat worden, kan over het Inspiratiepad lopen tijdens de open dag. Studiekeuzeadviseurs begeleiden je daar op een creatieve manier door de stappen op weg naar jouw studiekeuze. Zij zijn op de open dagen ook aanwezig om vrijblijvend advies en tips te geven. Speciaal voor ouders organiseren de studiekeuzeadviseurs van De Haagse Hogeschool een online oudersessie ‘Hoe begeleid ik mijn kind in de studiekeuze?’ op dinsdag 29 maart van 18.30 tot 19.30 uur.
Meer info en aanmelden
Alle vestigingen van De Haagse Hogeschool zijn vrijdag 1 april 2022 open tussen 16.00 en 20.00 uur. Kijk voor meer informatie enaanmelden op: www.haagsehogeschool.nl/opendag.