De voormalige grens tussen Den Haag en Rijswijk komt terug. De gemeenten Den Haag en Rijswijk willen de grens op de Cromvlietkade, Geestbrugkade en een deel van de Nassaukade terugbrengen.

Hiermee wordt een bijzonder situatie herstelt, waarbij de woningen in de gemeente Rijswijk staan, maar de stoepen, straten en groenvoorziening op Haags grondgebied liggen. Voor bewoners en bezoekers van het gebied ontstaat zo meer duidelijkheid. Het streven is om de grens per 1 januari 2023 in te laten gaan, dat meldt het Algemeen Dagblad.

Gemeentelijke herindeling
De huidige situatie is in 2001 ontstaan als gevolg van een gemeentelijke herindeling waarbij er voor Den Haag een ‘corridor’ werd ingesteld over Rijswijks grondgebied naar de Vlietzone. Op deze wijze zou de hofstad het Trekvliettracé, een wegverbinding van Den Haag naar het rijkswegennet, kunnen aanleggen op Haags grondgebied.

Met de aanleg van de Rotterdamsebaan is de noodzaak van de corridor inmiddels verdwenen en kan de oude situatie weer worden teruggebracht. De Rotterdamsebaan biedt een snelle verbinding vanaf de rijkswegen A4 en A13 richting het centrum van Den Haag en ontlast bijvoorbeeld de drukke Utrechtsebaan waar momenteel werkzaamheden plaatsvinden.

Bron: AD
Foto: Cromvlietkade
.

Waar kun je ons vinden

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream