De Nationale Bijentelling is dit weekend, op 23 & 24 april. Ben je er dit jaar bij? Doe mee en schrijf je in voor de telling.
Meedoen aan de telling is eenvoudig, ook als u niet zoveel van bijen weet.

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie en LandschappenNL. Het doel is om zoveel mogelijk over bijen te weten komen, zodat we de bij beter kunnen helpen. De Nationale Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Waarom bijen tellen?
Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom wordt iedereen gevraagd mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek. In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor bestuiving. '80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van onze wilde planten worden bestoven door bijen en andere insecten', aldus Koos Biesmeijer, bijenexpert bij Naturalis.

Meedoen is eenvoudig
Ook voor wie weinig of geen kennis van bijen heeft is meedoen eenvoudig. Er is een telformulier en bijengidsje waarmee iedereen de zestien verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen kan herkennen. Ook kun je alvast oefenen voor de Bijentelling via spelletjes en leuke activiteiten.

Draag bij aan de bescherming van de wilde bij en tel mee!

Kijk voor meer informatie op: www.nationalebijentelling.nl/iktelmee