Unieke kans: exclusief kijkje in de wachtkamer van de Koninklijke Familie. 

Wist je dat er op station Den Haag Hollands Spoor een prachtige koninklijke wachtkamer zit verstopt? Een goed bewaard geheim, maar daar komt nu verandering in. Je kunt iedere zondag in de periode van 24 april tot en met 26 juni 2022 deze bijzondere plek bezoeken.
Den Haag is de hofstad van Nederland. Het is de stad van de koninklijke familie én die van de regering. En daarmee ook een stad van vele bijzondere historische monumenten en paleizen. Het Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen, het Binnenhof en het Kabinet van de Koning zijn voor velen bekende locaties, maar de koninklijke wachtkamer is een echte verborgen parel. “Met deze openstelling willen we bezoekers en bewoners meer laten beleven van de koninklijke historie van de stad”, zegt wethouder economie Saskia Bruines.

Wapens van de elf provincies
Tijdens de feestelijke opening in 1893 noemden prinses Wilhelmina en koningin-regentes Emma de koninklijke wachtkamer in Den Haag een ‘sieraad voor de residentie’. De tijden zijn inmiddels veranderd, maar nog steeds maakt de Koninklijke Familie gebruik van de wachtkamer. De ruimte bevindt zich in het linkerdeel van het stationsgebouw. De ingang bestaat uit een groot trapportaal met terrazzo vloeren en glas-in-loodramen. De monumentale marmeren trap leidt naar een grote middensalon en twee zijsalons. Alle ruimtes zijn rijk voorzien van verguldsel. In het plafond van de middensalon bevinden zich schilderingen van de wapens van de elf provincies.

Beperkt aantal plekken
Het wachtkamercomplex bestaat uit diverse ruimtes en biedt een uniek kijkje in het reisverleden en heden van de Koninklijke Familie. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor een exclusieve rondleiding, dus wees er snel bij. De eerste rondleidingen waren snel uitverkocht. Woensdag 20 april komen nieuwe kaarten voor de rondleidingen van 29 mei t/m 26 juni beschikbaar op: Openstelling koninklijke wachtkamer | DenHaag.com

Koninklijke route door Den Haag
Geen kaartje kunnen bemachtigen? Breng dan een bezoek aan Den Haag om de andere koninklijke bezienswaardigheden te ontdekken door een (gratis) wandeling van 3,4 kilometer te maken langs zestien bijzondere locaties in de historische binnenstad van Den Haag. Beschikbaar via www.koninklijkeroute.nl.

Over The Hague & Partners
The Hague & Partners is de officiële marketingorganisatie voor het promoten van vrijetijdsbesteding, congressen en zakelijke ontwikkelingen in Den Haag. Het bestaat uit drie onderdelen: The Hague Marketing Bureau, The Hague Convention Bureau en The Hague Business Agency. Door middel van marketing én acquisitie werven en behouden we meer (inter)nationale bezoekers, congressen, bedrijven en organisaties voor de stad. Daarmee zorgt The Hague & Partners voor extra investeringen en banen in de stad.

Koninklijke wachtkamer 2
Koninklijke wachtkamer 3