Volgende week is het alweer zover. En het wordt ook nog eens schitterend zonnig Festivalweer. 

Kingsworld Den Haag belooft een feest te worden voor iedereen. Verdeeld over drie area’s staan er artiesten geprogrammeerd die voor een geweldige Koningsdag gaan zorgen.

 

Mainstage

Op het hoofdpodium staan de grote Nationale artiesten van dit moment. Bizzey die niet weg te denken is uit de vaderlandse hiphop scene en die inmiddels ontelbare hits op zijn naam heeft staan maakt zijn opwachting. Emma Heesters kent natuurlijk iedereen van het programma “De beste zangers” waarna zij samen met Rolf Sanchez een megahit scoorde met "Pa Olvidarte". Daarnaast een live act van Mula B, bekend van onder andere de hits "Faktap Broeder" en "Ewa ". Tevens wacht jullie een optreden van de producer $hirak, bekend van de monsterhits Miljonair en UHUH. Verder prijken D-Rashid, La Fuente, Nobu, de rapper Priceless,  en meidenidool Dave Roelvink op de line up van de Mainstage.

Mega gezellig Oranjepodium vol met Volkszangers

Op het 2e podium met de toepasselijke naam “Huis van Oranje” staan Nederlandstalige artiesten geprogrammeerd waarbij een groot deel bestaat uit op Haagse namen. Dat is niet zo moeilijk, aangezien de “zangertjes-cultuur” al sinds jaar en dag floreert in Den Haag. De absolute topper is natuurlijk Mart Hoogkamer, die zo maar eventjes 2 avonden achter elkaar de Rotterdamse Ahoy vult! Deze sympathieke zanger die landelijke bekendheid verwierf met het programma "Holland Got Talent" waarin hij in 2016 de finale bereikte. Na zijn nummer één hit “Ik ga zwemmen”  van afgelopen jaar is er natuurlijk niemand meer die om Mart Hoogkamer heen kan. Publiekstrekkers zijn uiteraard ook Emma Heesters en Django Wagner. Van Django’s megahit “Kali”, werd vorig jaar een officiële hardstyle remix gemaakt door de Oerhaagse Outsiders, die ook zijn opwachting maakt op dit podium. Haagse volkszangers Rein Mercha en Janah Louard nemen je mee in het levenslied. Tevens maken Mike Peterson, John West en nog vele andere Haagse artiesten hun opwachting.

90's

Dit jaar staat er een area helemaal in het teken van de foute jaren 90. Critical Mass die in 1996 met onder andere "Burnin' love" wekenlang hoog in de Nederlandse top 40 stonden zullen een optreden geven, maar ook publiekslieveling The Darkraver trekt al zijn 90's platen uit de kast.

Op Koningsdag ga je dus naar Kingsworld Den Haag! Er is voor ieder wat wils! Kaarten zijn te koop via www.kingsworlddenhaag.nl.

Met Kingsworld Den Haag is het voor Feestgangers meer dan de moeite waard om naar Den Haag te komen en zich naar het Festivalterrein in het Zuiderpark te begeven voor een gigantisch Koningsdag Festival op niveau. Van de organisatie, die ook verantwoordelijk is voor het jaarlijkse festival "Den Haag Outdoor" in het Zuiderpark, mag je een prachtig gedecoreerd groots festival verwachten met overal leuke zithoekjes en een breed scala aan Foodtrucks voor de inwendige mens.

Full Line Up

🔸MAIN

Bizzey

Emma Heesters

Mula B(Live)

$hirak (Live)

La Fuente

Wef

Dave Roelvink

Priceless

D-Rashid

Jayh Martina

Nobu

Badd Dimes

Ziggy

Patrick Paul

 

🔸HUIS VAN ORANJE

Mart Hoogkamer

Django Wagner

Outsiders

Mike Peterson

John West

Rein Mercha

Janah Louard

Side Kick

John Medley

François Pieters

Peter la Haye

Frans Ashwin

Jair de Groot

GianLuca

Marc Lapré

Mark Verkade

Michael Angelo

Mixed by: DJ Rob van Dijck

 

🔸90’S

The Darkraver

Critical Mass

Loud & Fout

Just 90's DJ Team

PartyMcFly

Kevin Montana

Dominique Bass

Algemene informatie

Kingsworld Den Haag


Datum: 27 april 2022

Tijden: 12.00 uur – 23.00 uur

Locatie: Zuiderpark, Den Haag

Leeftijd: 18+

Website: www.kingsworlddenhaag.nl.

Kingsworld 2
Kingsworld 3
Kingsworld 4