Voor het zevende jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd.

Van 14 mei tot 14 juni kan iedereen weer zijn of haar prachtigste foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Wie meedoet aan deze fotowedstrijd heeft de kans om een prijs te winnen, maar nog belangrijker: stelt de ingezonden foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier dit project.

De provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om in 2030 van heel Zuid-Holland een aaneengesloten bijenlandschap te maken. Dit aaneengesloten bloemrijke netwerk is goed voor de (bestuivende) insecten en daarmee voor andere kleine dieren en vogels die deze insecten eten, kortom voor gezonde natuur.

Niet alleen in Zuid-Holland, maar ook daarbuiten ontstaan er bijenlandschappen. Daarom doen er dit jaar maar liefst 3 grote regio’s mee aan de fotowedstrijd: naast Zuid-Holland nemen dit jaar ook West-Brabant en Zeeland deel aan de wedstrijd! Een enthousiaste en deskundige jury zal uiteindelijk bepalen welke 3 bijenfoto’s per regio een prijs winnen.
Vanaf 14 mei is de fotowedstrijd online. Iedereen kan hier zijn mooiste foto’s uploaden en delen via de sociale media. Vooraf is het alvast mogelijk om de spelregels door te lezen.

De fotowedstrijd is te volgen via de nieuwsbrief van Groen Cirkel Bijenlandschap, de website Bijenlandschap.nl en via Bijenlandschap op Facebook.
Nog even een weetje: sommige zweefvliegen lijken precies op bijen. Het verschil is goed te zien aan de antennes: zweefvliegen hebben kleine knotsjes als antennes; bijen hebben lange antennes. En wespen hebben wespentailles. Foto’s van zweefvliegen en wespen, hoe fraai ook, worden door de jury niet meegenomen in de beoordeling. 

Foto boven dit bericht: de eerste prijs 2021: rustige bloem - Antonio Marreiros.