De Corbulotunnel was zaterdagochtend geopend voor het publiek.
Vee;geïnteresseerden wandelden zaterdag door de tunnel om te zien hoe deze er uiteindelijk uit komt te zien. Zaterdag ontving het team RijnlandRoute ruim 3.000 bezoekers op de bouwplaats voor een sneak preview van de Corbulotunnel. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur grepen bezoekers van alle leeftijden de unieke kans om een wandeling te maken door de tunnel in aanbouw. Onderweg konden zij in eigen tempo alle details van de tunnel goed bekijken.

Medewerkers van het project stonden langs de route klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden. Ook het informatiecentrum van de RijnlandRoute was geopend, waar een expositie over alle onderdelen van de RijnlandRoute te zien is. Veel bezoekers bekeken de maquette van de tunnelboormachine nog eens goed, samen met filmpjes en foto’s van het boorproces.

De reacties waren positief en enthousiast. Veel bezoekers vonden het bijzonder om de tunnel te voet te kunnen ervaren en hebben waardering voor het werk. Het team van de RijnlandRoute vond het een mooie ervaring om het werk, waar zij trots op zijn, aan de bezoekers te laten zien.

Onderdeel van de N434
De Corbulotunnel is onderdeel van de toekomstige N434 van de RijnlandRoute, een nieuwe oost-westverbinding tussen de A44 en de A4 bij Leiden. De weg bestaat uit een circa 2,5 kilometer lange tunnel en een verdiepte ligging van ongeveer 1,4 kilometer. De N434 sluit met twee nieuwe knooppunten aan op de bestaande rijkswegen. Met o.a. deze nieuwe route bouwen we aan de economische versterking van de regio en investeren we in de bereikbaarheid en leefbaarheid van het gebied.


Foto's: Guus Schoonewille

GS CORBULO 217
GS CORBULO 232
GS CORBULO 235