Op zondagmiddag 27 november voert concertkoor Corda Cantate twee indrukwekkende muziekstukken uit.

Het Requiem van de Noorse componist Sigurd Islandsmoen en het Requiem for the Living, van de hedendaagse componist Dan Forrest. Het concert vindt plaats in de sfeervolle Elandstraatkerk in Den Haag, aanvang 14.30 uur.

In 2020 zou het koor een concert hebben gegeven, dat in het teken stond van 75 jaar bevrijding. Helaas moest dat – vanwege corona – worden geannuleerd en het duurde een tijd, voordat koren weer actief konden gaan zingen. Toen het weer mocht voelde het zingen zelf als een bevrijding en koos Corda Cantate voor een muzikale beleving om terug te kijken op al wat verloren is gegaan en waar we afscheid van hebben moeten nemen. Dat gebeurt door het zingen van een “Requiem als mis voor de doden”. Maar tegelijk wordt gekeken naar de nieuwe mogelijkheden, kansen en vooral hoop op de eenheid van onze samenleving. Dat gebeurt door middel van het “Requiem for the living”, een mis voor de levenden.

Het Requiem van de Noorse componist Sigurd Islandsmoen (1881 – 1964) is een compositie uit 1936 en was het eerste Noorse Requiem. Het stuk is nagenoeg overal onbekend maar minstens zo indrukwekkend als de ‘bekende requiems’ (zoals van Brahms, Fauré, Mozart, Schubert, Verdi e.a.). Het Requiem for the living is geschreven door de hedendaagse componist Dan Forrest (New York, 1978). Zijn requiem is ook nog niet erg bekend, het is gekozen vanwege de magnifieke beeldende schrijfwijze wat grote indruk maakt. Twee tegenovergestelde stukken, derhalve. Of juist stukken die in elkaars verlengde liggen, net als de levens van deze twee componisten: zij volgden elkaar min of meer op. Twee requiems met een eigen karakter en allebei met een enorme emotionele lading. Zowel voor uitvoerenden als toehoorders in een beleving van herdenken en vooruitzien. En daarmee eindelijk weer een mooi koorconcert, met solisten en orkest, om even met iets anders bezig te zijn dan de dagelijkse (minder prettige) omstandigheden.

Het concert wordt uitgevoerd door Corda Cantate, het concertkoor van de Stichting Corda Vocale met medewerking van Kris Ng, sopraan; Daniëlla Buijck, alt; Harald Quaaden, tenor en Joris van Baar, bas-bariton. Het geheel wordt begeleid door Het Promenade Orkest en staat onder leiding van dirigent Hans Matla.

Toegangskaarten zijn 22 euro inclusief een drankje in de pauze en deze zijn verkrijgbaar bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij Haenen Muziek, Kon. Julianalaan 310 in Voorburg en bij de leden van Corda Vocale (elke zaterdagmorgen in Gymnasium Novum, Voorburg).

Voor meer informatie per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0624-204920.