In het voormalige gebouw van het ministerie van Sociale Zaken aan de Anna van Hannoverstraat in Den Haag worden binnenkort Oekraïnse vluchtelingen opgevangen.

Het gaat om ongeveer 250 mensen. Omwonenden zijn door de gemeente Den Haag per brief geïnformeerd over de plannen en uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op maandag 19 december.

De gemeente Den Haag is deze week is begonnen met het klaarmaken van de 3e en 4e etage van het gebouw voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De meeste van hen worden nu al op een andere locatie in Den Haag opgevangen. Omdat een aantal van deze locaties in 2023 niet langer beschikbaar is, verhuizen deze vluchtelingen naar SoZa. In het gebouw komen ook 135 studenten of jong werkenden en 40 statushouders te wonen. De afgelopen 5 jaar woonden er al studenten en statushouders.

De gemeente Den Haag organiseert op maandag 19 december van 19.00 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst in The Hague Tech aan de Wilhelmina van Pruisenweg 35 in Den Haag. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De uitwerking van de plannen voor nieuwbouw gaan door. Er zijn plannen om het gebouw van SoZa te slopen en hier nieuwe woningen en kantoren te bouwen. Wanneer de werkzaamheden gaan starten, stopt de tijdelijke opvang en bewoning.