De hele week staan mediapartner Omroep West en Den Haag FM in het teken van de actieweek Sintvoorieder1.

Niet voor iedereen is een cadeau vanzelfsprekend op 5 december. Het doel van de actieweek is daarom om samen met de luisteraars 20.000 cadeaus in te zamelen voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede. Het aantal van 20.000 cadeaus werd reeds op donderdag om 10:47 uur bereikt. Presentator Patrick Van Houten stelde het streefaantal op dat moment bij. Het streefdoel werd 30.000 geschenken. Het uiteindelijk aantal geschonken cadeaus is 47.459.

Midvliet doneert knuffels
Midvliet ondersteunt deze actie van Den Haag FM en Radio West van harte. Midvliet voorzitter Julie Köler en presentator/verslaggever Hans Biard doneerden daarom namens Midvliet een grote hoeveelheid nieuwe knuffels, Ze brachten de knuffels naar de tijdelijke studio van Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag.

Stichting Sintvoorieder1
Eén op de negen kinderen in de grote steden groeit op in (verborgen) armoede. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeau te krijgen van Sinterklaas op 5 december. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt met haar vrijwilligers pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Hiervoor werkt de stichting samen met verschillende maatschappelijke partners die ervoor zorgen dat de cadeau-pakketten bij de juiste kinderen terecht komen. Kijk voor meer informatie over de stichting op de website www.sintvoorieder1.nl.

Wil je ook een cadeau doneren?
Help jij mee om dat getal van 20.000 cadeaus te bereiken? Elk cadeau met een maximale waarde van EUR 25 is van harte welkom. Voor kinderen en jongvolwassenen van 0 tot en met 18 jaar. Denk naast speelgoed voor de kleintjes ook aan knutselmateriaal, verzorgingsartikelen en aan (Sinterklaas)snoepgoed; ook dat is van harte welkom. Je cadeau hoeft niet te worden ingepakt, want zo kunnen de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 ze makkelijker verwerken tot cadeaupakketen voor de juiste leeftijdsgroepen bij de kinderen die ze gaan krijgen.

Den Haag FM en Radio West voeren actie door middel van een gezamenlijke uitzending vanuit een tijdelijke studio in de Centrale Bibliotheek in Den Haag (Spui 68, naast het stadhuis). Je vindt de studio aan de voorzijde op de begane grond. Hier kan iedereen tijdens de actieweek van maandag 14 november t/m vrijdag 18 november een cadeau doneren tussen 6.00 uur 's morgens en 19.00 uur 's avonds.

Op verschillende locaties in de regio kan worden gedoneerd. Behalve bij de radiostudio aan het Spui kun je cadeaus afgeven bij het pakhuis van Sintvoorieder1 aan de Dokter van der Stamstraat 4 in Leidschendam (het oude hoofdgebouw van Landal Greenparks) of in Stompwijk aan de Dotterbloem 1.Midvliet steunt Sintvoorieder1 knuffels