Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november stonden verschillende lokale omroepen en Radio West helemaal in het teken van de actie Sintvoorieder1.

Er werden in totaal 47.459 cadeaus ingezameld voor Stichting Sintvoorieder1. Een aantal dat fors boven het oorspronkelijke doel van 20.000 uitkwam.

Sintvoorieder1
Nadat Den Haag FM al enkele jaren succesvol de inzameling voor Stichting Sintvoorieder1 ondersteunde, is de actie dit jaar breder uitgedragen. De lokale omroepen Sleutelstad in Leiden, Bo –de omroep voor de Bollenstreek-, Studio Alphen, Den Haag FM en de regionale zender Radio West bundelden hun krachten en hierdoor werd de actie groter dan ooit met een fantastisch resultaat: 47.459 cadeaus werden bijeengebracht door zeer veel vrijgevige luisteraars.

Het oorspronkelijke doel van de actie was om 20.000 cadeaus in te zamelen voor Stichting Sintvoorieder1. Toen dat aantal al op donderdag werd bereikt, werd het doel verhoogd naar 30.000 cadeaus. Ook dat aantal werd dus ruimschoots gehaald, waardoor de eindstand meer dan een verdubbeling bleek van het oorspronkelijke doel. Alle cadeaus worden via Stichting Sintvoorieder1 met hulp van maatschappelijke partners zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen bij kinderen afgeleverd die normaal geen cadeau met Sinterklaas zouden ontvangen.

Donaties
Gedurende de hele week was het een komen en gaan bij de diverse inzamelpunten. Zowel luisteraars als bedrijven kwamen in grote getalen langs om cadeaus te doneren. Ook ministers, verschillende burgemeesters, politieke partijen en bekende Nederlanders wisten hun weg naar de studio’s te vinden. Natuurlijk kwam niemand met lege handen.
Na de bekendmaking van de eindstand door presentatoren Dennis Weening en Pim Markering, is voorzitter en oprichter van Stichting Sintvoorieder1 Esther Blom er stil van: ”Ik sta hier echt in tranen. Het is niet te bevatten wat hier is gebeurd! Ik ben echt sprakeloos en wil iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt en heeft gedoneerd ontzettend bedanken.”

Ook hoofdredacteur Henk Ruijl van Omroep West en Den Haag FM is trots: “Hoe prachtig is het dat naast al die mensen die kwamen doneren ook twee ministers de tijd wisten te vinden om bij ons langs te komen met cadeaus, want zowel Carola Schouten als Dennis Wiersma bracht een bezoek aan de studio. Carola Schouten vatte mooi samen hoe ik er ook over denk: namelijk dat het zo fijn is dat inwoners van dit gebied, programmakers en alle mensen die hebben gedoneerd het verschil weten te maken voor alle kinderen die normaal gesproken geen cadeau met Sinterklaas zouden ontvangen. Het is hartverwarmend te zien hoe iedereen in de regio heeft meegedaan. En dat de samenwerking tussen collega-omroepen, zowel lokaal als regionaal, tot dit fantastische resultaat heeft geleid.”

Omroep West
De inzamelactie die tegelijkertijd op verschillende radiostations was te horen is geïnitieerd door Omroep West, die als regionale omroep de regierol nam om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen de actie tot een succes te brengen. Ook door de gastvrijheid van de Gemeente Den Haag, de Centrale Bibliotheek in Den Haag en de vestigingen in de gemeente Alphen aan den Rijn van Bibliotheek Rijn en Venen hebben zeer bijgedragen aan het succes van deze actie.

Mensen die alsnog een cadeau willen doneren kunnen dat altijd nog doen via Stichting Sintvoorieder1.

Foto boven dit bericht: een deel van de presentatoren met de eindstand (foto: Chris Westerduin)
Foto hieronder: Stefan de Walle (een grote vriend van Sinterklaas) kwam ook langs in de studio in de Haagse bieb.

Stefan de Walle in de mibliele studio