Op maandag 5 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert testbericht uit. Met het NL-Alert testbericht ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet.

Op de eerste maandagen in juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Driekwart van de Zuid-Hollanders die het testbericht ontvangen, herkent NL-Alert hierdoor ook bij een noodsituatie. Dit blijkt uit een onderzoek dat namens het ministerie van Justitie en Veiligheid is uitgevoerd. In het testbericht staat duidelijk dat het om een test gaat. Je hoeft dus niets te doen.

Iédereen direct informatie bij een noodsituatie
Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert je wanneer je in de buurt van een noodsituatie bent. Denk aan een grote brand of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden.

Zo werkt NL-Alert
Je ontvangt NL-Alert op je mobiele telefoon. Als je een NL-Alert binnenkrijgt, hoor je een doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal bericht. Om NL-Alert te ontvangen, moet je mobiel aanstaan. Verder hoef je niets in te stellen. NL-Alert is gratis en anoniem, je telefoonnummer blijft onbekend. Je ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. Daarnaast is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Let op: het NL-Alert kan hard klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt.

Het volgende NL-Alert testbericht ontvang je op maandag 5 juni 2023 rond 12.00 uur.

Meer weten? Kijk op nl-alert.nl.