De leden van de Haagse band DI-RECT overhandigden vrijdag 2 december een koffer vol muziekinstrumenten aan het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ).

Dat deden ze namens Muziekids. Deze stichting die zich inzet voor een aangenamer verblijf van kinderen in zorginstellingen door middel van muziekbeleving. Met de Muziekids Troubadour trolley kunnen jonge patiënten oefenen met het bespelen van een instrument.

De officiële overhandiging van de trolley vormde de opmaat naar een verdere samenwerking tussen stichting Muziekids en het Juliana Kinderziekenhuis. DI-RECT is als ambassadeur namens Muziekids verbonden aan het JKZ.

Stichting Muziekids heeft de wens alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een professionele en inspirerende Muziekids Studio. Alle kinderen die hier behandeld worden of op bezoek komen, zijn welkom om zo even hun pijn, verdriet of gemis van thuis te vergeten. Ook in het Juliana Kinderziekenhuis wordt gezocht naar mogelijkheden om een muziekstudio in te richten.

In de tussentijd zorgen de instrumenten uit de Muziekids Troubadour trolley alvast voor de nodige muzikale afleiding. De officiële overhandiging was vrijdag 2 december een echt feestje met veel belangstelling van bezoekers en personeel. DI-RECT speelde ook een nummer in de centrale hal en bezocht aansluitend de verpleegafdelingen in het Juliana Kinderziekenhuis.

(foto's: Hans Biard)

MuzieKids Di Rect 1
MuzieKids Di Rect 2
MuzieKids Di Rect 3
MuzieKids Di Rect 4
MuzieKids Di Rect 5
MuzieKids Di Rect 6
MuzieKids Di Rect 7