De IJssculpturen Expositie ‘ART in Ice’ is geopend op de boulevard van Scheveningen.

In de 450 m² verkoelde tent van -5ºC staan 21 ijsbeelden tentoongesteld. De expositie van ijsbeelden geeft de kunst door de jaren heen weer. De thema’s zijn onderverdeeld in klassieke tot moderne kunst, impressionisme tot surrealistische, romantiek tot hedendaags en Hollandse Meesters. Iconische kunstwerken zoals ‘Het Melkmeisje’ van Johannes Vermeer, het zelfportret van Rembrandt van Rijn, ‘Zonnebloemen’ van Vincent van Gogh, ‘Venus’ van Salvador Dalí en ‘The Flower Thrower’ van Banksy zijn indrukwekkend nagemaakt van ijs.

De tien internationale ijscarvers, onder leiding van professioneel ijscarver Damian van der Velden, hebben drie verschillende technieken toegepast op de ijssculpturen: reliëf, tweedimensionaal (2D) en driedimensionaal (3D). Tevens zijn de ijssculpturen te bewonderen in doorzichtig en wit ijs. De IJssculpturen Expositie is dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Bezoekers kunnen tot en met zondag 22 januari de iconische kunstwerken van ijs bewonderen. Voor meer informatie zie: www.cooleventscheveningen.nl.

Over Cool Event
Cool Event Scheveningen tovert iedere winter de Haagse badplaats om tot winterparadijs met een schaatsbaan op het Kurhausplein en expositie met ijssculpturen op de boulevard. Onder leiding van organisator Damiano D’Alba en zijn team slaan Haagse en Scheveningse ondernemers jaarlijks de handen ineen om dit evenement mogelijk te maken. Cool Event wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors: Gemeente Den Haag, McDonald’s Scheveningen, Belangenvereniging Palace Promenade, Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (project IJstijd), Buitengewoon Scheveningen, La Galleria. En partners: Buro Kaper, Ramada Scheveningen, Formitable, Entrada, Be Event Group en Solo Vino.

Foto boven dit bericht: officiële opening door wethouder Anne Mulder, Damiano D'Alba en Damian van der Velden.
(foto's: Casper van Dort)

IJssculpturen 1
IJssculpturen 2
IJssculpturen 3
IJssculpturen 4