Op het Parijsplein in Den Haag (Wateringse Veld) werd zondagavond 4 december veel politie ingezet bij de aanhouding van enkele minderjarige verdachten.

Een HTM-beveiliger zou rond 19:45 door een groepje van tien à elf jongeren zijn mishandeld in een tram van lijn 16. Volgens een HTM-functionaris zou zijn collega zijn geschopt en geslagen door dit groepje. Dit meldt calamiteitenwebsite Regio15.nl.

Het conflict tussen de HTM-medewerkers en de groep ontstond toen de jongeren werden aangesproken op hun gedrag. Ze zouden voor overlast zorgen in tram 16. De groep keerde zich vervolgens tegen de HTM'ers. Het groepje was een portiek aan het Parijsplein ingevlucht, waar zij zijn geblokkeerd door andere HTM-beveiligers, in afwachting van de komst van de politie. 
De politie heeft enkele aanhoudingen verricht en zal een onderzoek instellen naar wat zich precies heeft afgespeeld. Onder andere de beelden van bodycamera's van de HTM medewerkers zullen worden bekeken.

Omroep West meldt dat twee verdachten zijn aangehouden. Een meisje uit Leidschendam en een jongen uit Den Haag. Beiden zijn 14 jaar.

(foto: Regio 15 - Danny Botman)