Op 11 en 12 februari is het mollentelweekend. Natuurlijk Delfland verzorgt op 6 februari van 20:00 tot 21:30 uur een zoomlezing Mollen.

En op 11 februari van 13:00 tot circa 14:30 uur een excursie Mollen. Belangstellenden worden uitgenodigd om aan beide activiteiten deel te nemen, er zijn daaraan geen kosten verbonden.

De lezing gaat over het leven van de mol. De aanwezigen worden uitgenodigd om hun ervaringen met mollen te vertellen. Vraag een zoomcode aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De excursie gaat per fiets en tellen met elkaar de molshopen die we tegen komen.
Verzamelen voor de katholiek kerk, Hoornseweg 12, Den Hoorn.

Het doel van het mollentelweekend is om de verspreiding van mollen te weten te komen.
Daarnaast is de Mollentelling een goede gelegenheid om meer te leren over dit bijzondere zoogdier die zelden wordt gezien. Hoe meer we leren over de mol, hoe beter we met de mol leren samen te leven.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.
Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.