RuR Events organiseert een nieuw avondvullend muziekevenement: ‘Zoetermeer Live!’ in het Silverdome.

Tijdens deze avond staan er twee dingen centraal: Live muziek gespeeld door een liveband, die bekende artiesten ontvangt en begeleidt plus een donatie aan het Prinses Beatrix Spierfonds.

Zoetermeer Live!
Het live muziekfestijn gaat plaatsvinden op 22 april 2023. RuR events wil met Zoetermeer Live! een feest creëren waarbij je kunt genieten van de veelzijdigheid van de Liveband die de hele avond op het podium staat en de optredende artiesten ontvangt. De Line-up is inmiddels bekend, de artiesten zijn: Charly Luske, OG3NE, Jeroen van der Boom, Berget Lewis, Xander de Buisonjé en het muzikale duo Benr. RuR events hoopt met Zoetermeer Live! een jaarlijks terugkerend muziek event neer te zetten in het Silverdome waar ze duizenden bezoekers welkom willen heten. Naast het neerzetten van een prachtige avond wil RuR events ook een donatie doen aan het Prinses Beatrix Spierfonds.

Verjaardag groots vieren
Ruud Rienties van RuR Events: ”Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik vanaf mijn vijftigste verjaardag deze jaarlijks groots wil vieren. Daarbij wil ik jaarlijks een donatie doen aan het Prinses Beatrix Spierfonds om meer onderzoek naar mijn variant van spierziekte mogelijk te maken. Vanuit die gedachte is Zoetermeer Live ontstaan.” Voor deze 1ste editie van Zoetermeer Live is het streven om 10.000,- te doneren aan het spierfonds.

Myotone Dystrofie
De 49-jarige Ruud is geen onbekende in de evenementenwereld. Hij organiseerde jaren geleden al het succesvolle Hitz voor Kids.
In 2004 kreeg hij de definitieve diagnose myotone dystrofie. Myotone dystrofieis een spierziekte waar geen medicatie of behandeling voor is. In Nederland zijn er ongeveer tweeduizend mensen met deze ziekte. Een typerend kenmerk van deze erfelijke spierziekte is de vertraging in het aanspannen en ontspannen van de spieren. Bij iemand met myotone dystrofie wordt door een fout in het erfelijk materiaal een schadelijk molecuul geproduceerd. Dit molecuul beschadigt de spiercellen waardoor ze afsterven. Kinderen hebben 50% kans om de ziekte te krijgen als een van de ouders is aangedaan. Opvallend bij myotone dystrofie is dat de ziekte elke generatie eerder begint en ernstiger verloopt. Ruud was genoodzaakt zijn bedrijf te stoppen en kwam thuis te zitten.

Ervaring delen
“Ik kan niet stilzitten en in mijn hoofd bleven ideeën komen voor nieuwe evenementen. Ik heb een stichting opgezet, waar ik jongeren de kans wil geven hun talent te ontwikkelen, mijn opgebouwde ervaringen wil delen en aan ze door wil geven. Nieuwe evenementen wil neerzetten en geld wil doneren aan het Spierfonds om meer onderzoek mogelijk te maken”, vertelt Ruud. Sinds 4 jaar organiseert hij de Drive-in bioscoop en vorig jaar een geslaagde 1ste editie van het Sweetlake Festival voor jongeren op de markt.

𝐙𝐨𝐮 𝐣𝐞 𝐰𝐚𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐣 𝐰𝐢𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐝𝐨𝐞𝐧?
Dit is helaas de vraag die ik de laatste tijd steeds vaker moet stellen aan de mensen om mij heen. Of het nu gaat om mijn sokken aan te trekken, veters vastmaken of iemand zijn hand vast te houden om een stukje te lopen. Dit maakt mij soms intens verdrietig.

𝗠𝗶𝗷𝗻 𝗻𝗮𝗮𝗺 𝗶𝘀 𝗥𝘂𝘂𝗱 𝗥𝗶𝗲𝗻𝘁𝗶𝗲𝘀 𝗼𝗽𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝘃𝗮𝗻 𝗥𝘂𝗥 𝗲𝘃𝗲𝗻𝘁𝘀 𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗯 𝗱𝗲 𝘀𝗽𝗶𝗲𝗿𝘇𝗶𝗲𝗸𝘁𝗲 𝗠𝘆𝗼𝘁𝗼𝗻𝗲 𝗗𝘆𝘀𝘁𝗿𝗼𝗳𝗶𝗲.

Gelukkig is bij mij het glas altijd halfvol i.p.v. half leeg en aangezien ik dit jaar 50 wordt heb ik besloten om mijn verjaardag op een bijzondere manier te vieren.
𝙊𝙥 22 𝙖𝙥𝙧𝙞𝙡 2023 (𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙫𝙚𝙧𝙟𝙖𝙖𝙧𝙙𝙖𝙜) 𝙤𝙧𝙜𝙖𝙣𝙞𝙨𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙬𝙞𝙟 𝙢𝙚𝙩 𝙍𝙪𝙍 𝙚𝙫𝙚𝙣𝙩𝙨 𝙝𝙚𝙩 𝙢𝙪𝙯𝙞𝙚𝙠𝙛𝙚𝙨𝙩𝙞𝙟𝙣 𝙕𝙤𝙚𝙩𝙚𝙧𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙇𝙞𝙫𝙚! 𝙊𝙥 𝙝𝙚𝙩 𝙥𝙤𝙙𝙞𝙪𝙢 𝙙𝙚 𝙝𝙚𝙡𝙚 𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙚𝙚𝙣 𝙛𝙖𝙣𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙡𝙞𝙫𝙚𝙗𝙖𝙣𝙙 𝙢𝙚𝙩 𝙡𝙞𝙫𝙚 𝙤𝙥𝙩𝙧𝙚𝙙𝙚𝙣𝙨 𝙫𝙖𝙣 𝙤.𝙖. 𝙅𝙚𝙧𝙤𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚𝙧 𝘽𝙤𝙤𝙢, 𝘽𝙚𝙧𝙜𝙚𝙩 𝙇𝙚𝙬𝙞𝙨, 𝙊𝙂3𝙉𝙀, 𝙓𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙙𝙚 𝘽𝙪𝙞𝙨𝙤𝙣𝙟𝙚́, 𝘾𝙝𝙖𝙧𝙡𝙮 𝙇𝙪𝙨𝙠𝙚 𝙚𝙣 𝘽𝙀𝙉𝙍

Het mooiste cadeau voor mijn verjaardag zou zijn om €10.000 te mogen doneren aan het Spierfonds om meer onderzoek mogelijk te maken naar de spierziekte Myotone Dystrofie.

𝗝𝗲 𝗸𝘂𝗻𝘁 𝗻𝘂 𝗲𝗲𝗻 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗮𝗹 ‘𝗦𝗽𝗶𝗲𝗿𝗳𝗼𝗻𝗱𝘀 𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲’ 𝘁𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁 𝗸𝗼𝗽𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 €𝟭𝟵,𝟵𝟱 𝘄𝗮𝗮𝗿𝘃𝗮𝗻 𝘄𝗶𝗷 €𝟱,- 𝗱𝗼𝗻𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗦𝗽𝗶𝗲𝗿𝗳𝗼𝗻𝗱𝘀. 𝗭𝗼 𝗵𝗲𝗯 𝗷𝗶𝗷 𝗲𝗲𝗻 𝗹𝗲𝘂𝗸𝗲 𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱 𝗺𝗲𝘁 𝗹𝗶𝘃𝗲𝗺𝘂𝘇𝗶𝗲𝗸 𝗲𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗦𝗽𝗶𝗲𝗿𝗳𝗼𝗻𝗱𝘀 𝗱𝗲 𝗸𝗮𝗻𝘀 𝗼𝗺 𝗺𝗲𝗲𝗿 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘇𝗼𝗲𝗸 𝘁𝗲 𝗱𝗼𝗲𝗻. 𝗪𝗶𝗻-𝘄𝗶𝗻 𝗱𝘂𝘀. 𝗘𝗿 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝟭.𝟬𝟬𝟬 ’𝗦𝗽𝗶𝗲𝗿𝗳𝗼𝗻𝗱𝘀 𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲’ 𝘁𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗸𝗯𝗮𝗮𝗿.

Ruud RuR
                                                       
 Ruud Rienties van RuR-events


Zoetermeer Live 1
Zoetermeer Live 2
Zoetermeer Live 3