Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag heeft vrijdagmiddag 12 mei 2023 officieel de samenwerking gemarkeerd tussen HMC en het HagaZiekenhuis voor traumazorg.

Hij deed dat met de onthulling van een plaquette. “Ik heb een grote bewondering voor beide ziekenhuizen en dat zij hun expertise rondom traumazorg samenbrengen. Natuurlijk hoopt niemand ooit in het traumacentrum terecht te komen, maar als je iets ergs overkomt dan ben je blij dat je hier terecht kunt. Een plek waar de inwoners van Den Haag snel en doeltreffend behandeld worden,” aldus burgemeester Jan van Zanen.

Om zwaargewonde patiënten in de regio Haaglanden de beste zorg te bieden, werken HMC en HagaZiekenhuis sinds deze maand nog beter samen. Patiënten met meerdere ernstige letsels worden sinds 1 mei 2023 allemaal opgevangen in het level-1 traumacentrum op locatie HMC Westeinde. “Het belangrijkst is de zorg die wij patiënten kunnen geven. Door onze expertise op één plek te concentreren gaat de kwaliteit van de zorg omhoog,” vertelt traumachirurg Sven Meylaerts.

Traumachirurg Alexander Greeven van het HagaZiekenhuis vult aan: “Samen kunnen we veel meer bereiken.”

Foto's: HMC/Amber Oomen.

Foto boven het artikel: Alexander Greeven, burgemeester Jan van Zanen en Sven Meylaerts

Foto onder het artikel: v.l.n.r. Ronne Mairuhu, Jochem Hoogendoorn, Sven Meylaerts, Frans de Voeght, Ingrid Wolf, burgemeester Jan van Zanen, Norbert Hoefsmit, Sharita Ramautar, Wendy Schmidt en Alexander Greeven.

HMC openinglevel1traumacentrum 37 kleiner