De ondernemers van de badplaats maken zich op voor een bruisende zomer en benadrukken nog eens extra dat Scheveningen een gastvrije badplaats is voor iedereen.

"De afgelopen periode hebben we gemerkt dat er veel verwarring is ontstaan over het parkeerbeleid en de bereikbaarheid van Scheveningen. Hopelijk kunnen we met deze gezamenlijke oproep en begeleidende boodschap vanuit de ondernemers meer duidelijkheid scheppen dat afreizen naar Scheveningen tal van mogelijkheden biedt, ook voor de auto!” aldus Serge Soyer, voorzitter Stichting Buitengewoon Scheveningen.

Scheveningen is altijd een topbestemming en is bij mooi weer dé trekker voor jong en oud. Niet alleen een bezoek aan Scheveningen is populair, maar ook wonen aan zee is zeer geliefd. Om het gebied gastvrij, leefbaar en veilig te houden voor bewoners en bezoekers zijn er diverse alternatieven om naar de kust te komen. Deze waaier van mogelijkheden zijn door Stichting Buitengewoon Scheveningen in een illustratie samengevat. (zie bijlage)

De Gemeente Den Haag ontmoedigt parkeren in de woonwijken door de tarieven in de woonstraten en de strandwegen flink te verhogen. Ook wordt er een proef uitgevoerd van één jaar in vijf (kleine) straten waar de bezoeker een vast tarief moet betalen van € 50,00 zodat de toegang voor de bewoners gewaarborgd kan worden.

Gelukkig heeft Scheveningen Bad alleen al meer dan 4000 plekken in de diverse parkeergarages. ‘De parkeergarages zijn echt een prettig alternatief en bovendien goed bereikbaar. Is de prijs voor jou belangrijk dan is Parking Strand met een tarief vanaf € 3,50 per uur en maximaal 25 euro per dag een aanrader. Direct aan de Zwolsestraat en slechts 2-3 minuten lopen van het strand en de boulevard’ aldus Carlo Barten, directeur van APCOA Parking.

Met alle mooie evenementen in het verschiet zoals de Ocean Race, Festival Classique en Horizon (voorheen Vuurwerkfestival), 11 kilometer kust of een heerlijke avond uit heeft Scheveningen alles te bieden voor een fantastische zomer.

Buitengewoon Scheveningen adviseert de bezoeker bij heel mooi weer de kanalen van denhaag.com en de Gemeente Den Haag te raadplegen voor het beste advies om naar Scheveningen te komen.

De ondernemers zijn er klaar voor om de gast een geweldige tijd te bieden.

Scheveningen Waaier van mogelijkheden
Scheveningen Tabel waaier van mogelijkheden