Op woensdagavond 21 juni zal Pieter Spoelstra voor Historisch Ypenburg een lezing houden over de architectuur in de Vinex-wijk Ypenburg.

De lezing begint om 19.30 uur en duurt uiterlijk tot 21.00 uur en wordt gehouden in de Curtiss Corner in wijkcentrum Piet Vink, Laan van Hoornwijck 260, 2497 ED Den Haag.
Toegang is gratis. Aanmelden per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De wijk Ypenburg is vanaf 1997 gebouwd en kent een veelheid aan bouwstijlen. Door de speciale wijze van aanbesteding hebben projectontwikkelaars met bekende architecten deelprojecten mogen realiseren. De woningen van MVRDV op het Hageneiland zijn beroemd en staan bekend als de monopoliehuisjes. Pieter neemt ons mee in de grote diversiteit aan woningen op Ypenburg. Pieter is afgestuurd aan de TU Delft en thans werkzaam bij gemeente Den Haag, nadat hij bij verschillende architectenbureaus ervaring heeft opgedaan.
De volgende lezing van Historisch Ypenburg over de totstandkoming van de Vinex-plannen in 1991 is op woensdagavond 20 september '23.


Door: Peter van der Aar.
Foto: eerste woningen hoek Blériotlaan en Anthony Fokkersingel (1998) op voormalig vliegveld Ypenburg (foto: historischypenburg.nl).