HTM heeft een volgende stap gezet in de Europese aanbesteding voor de aanschaf van nieuwe, elektrische bussen.
De vervoersmaatschapprij heeft deze opdracht voorlopig gegund aan EvoBus (Daimler buses). Dit betekent dat Evobus minimaal 95 nieuwe bussen zal leveren. Dit wordt een mix van 18 meter gelede en 12 meter lagevloer stadsbussen en de bijbehorende infrastructuur om de bussen op te laden.

De nieuwe bussen gaan vanaf medio 2024 de huidige aardgas bussen van HTM vervangen. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet op weg naar duurzaam openbaar vervoer in de Haagse regio. Dit is in lijn met de afspraken die HTM hierover heeft gemaakt met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De gelede bussen hebben meer capaciteit en worden ingezet op de drukke buslijnen. Meer reizigers kunnen daardoor ook met de bus comfortabeler reizen.

Voorlopige gunning
Het gaat om een voorlopige gunning. Na afloop van de wettelijk geldende termijn en na goedkeuring van de investering door de aandeelhouders van HTM, gemeente Den Haag en MRDH, wordt de gunning definitief. HTM is van plan om op 7 juli aanstaande de opdracht definitief te gunnen.


Door: Karin van der Spek
Bron: persbericht HTM
Foto: archieffoto Midvliet ter illustratie