Op 14 otober keert de legendarische danceclub La DS terug naar het Paard in Den Haag met de 2e editie La DS Presents The Future.

De dikste House classics van de laatste 35 jaar zullen gedraaid worden door Dj Pierre uit Chicago, Lucien Foort, Paul Funk en Ramon. Het thema The Future zal ook ruimte geven aan de nieuwste tracks met die zelfde vibe.
Denk bij The Future echter niet aan Musk zijn zakelijke grijze visie van de toekomst, maar aan de sfeer van jaren 50/60/70 Science Fiction toen er nog groots en kleurrijk gedroomd werd. Robots, Barbarella, Star Trek, Battlestar Galactica en 2001 Space Odysee.

DJ's:
Dj Pierre van House Music Group The Phuture is de uitvinder van de Acid House met zijn nummers “Acid Tracks” en “We Are Phuture” uit '88. Hij heeft met zijn producties aan de wieg van vele nieuwe stromingen binnen de House gestaan. Denk bijvoorbeeld aan zijn Wild Pitch Mixen. Ook leuk weetje is dat Dj Jean's top 40 hit The Launch een rip off is van Pierres The Horn Song. Al 35 jaar staat hij internationaal op alle festivals en clubs garant voor volle dansvloeren.

Lucien Foort behoeft geen introductie, sinds zijn Quadrophonia hit in '92 laat deze dj/producer de dancevloeren in binnen en buitenland schudden. Laatst nog op het Rotterdamse Boothstock festival waar hij het publiek tot de toppen van extase bracht.

House pioneer/producer Paul Funk komt natuurlijk weer met een eigenzinnige futuristische set. Die van vorig jaar werd omschreven als “Boombastic!” en Paul doet ‘t niet voor minder dit jaar.
And last but not least “The legend” DJ Ramon. Niemand weet de sfeer van La DS zo treffend weer te geven als Ramon. Jarenlang was hij de vaste resident dj van La DS. Zijn fans zullen ook deze 2e editie weer volledig aan hun trekken komen.

La DS
In 1989 was La DS de eerste club in Den Haag waar house muziek gedraaid werd. DJ Paul Funk was in de eerste periode de vaste house Dj waarna in 1990 Ramon de draaitafels over nam.
Vormgever Erwin van Vulpen van Cubik 3 Design creëerde de psychedelische sfeer in de club. Op het podium stond een Citroën DS cabriolet die was omgebouwd tot DJ booth.
“Bij ons kon en mocht alles. Mensen waren er de hele week mee bezig wat ze aan zouden doen. Het was ook de tijd van de eerste XTC-pil. Gay, bi, hetero, bruin, geel of groen iedereen kon zichzelf zijn.” zegt Angela ten Kate er over in een artikel in het AD op 11 oktober 2022.

Omdat mensen haar toch altijd bleven herinneren en vragen om iets als de La DS, besloot ze begin ’22 om La DS terug te laten keren met een nieuw concept: La DS presents The Face Lift. Geen reünie maar een doorstart met een knipoog naar ’89. Ze koos voor het Paard, omdat de akoestiek, locatie, en ruimte goed is.
Het feest van 15 oktober 2022 was een laaiend succes. Op de socials werd dan ook enthousiast gereageerd en de vraag naar een vervolg was groot. Vandaar dus deze tweede editie.

Don’t live in the past, be part of The Future !
www.la-dsdanceclub.nl

Door: Peter van der Aar.