De Haagse zangeres Tess Merlot vertelt spraakmakende verhalen achter Franse chansons.

Na het succesvolle eerste seizoen in 2022 is nu ook het tweede seizoen van Enchanté van start gegaan. Sinds 9 augustus is elke twee weken weer een nieuwe aflevering van de chansonpodcast te beluisteren. Hierin vertelt de Haagse zangeres Tess Merlot de verhalen achter bekende en minder bekende Franse chansons. Nieuw in het tweede seizoen zijn bekende mensen die met Tess over hun favoriete chanson praten. In de eerste aflevering is dat de Haagse burgemeester Jan van Zanen. De podcastserie is te beluisteren via de website en app van Omroep West en via de bekende podcastplatforms zoals Apple en Spotify.

Enchanté
In de zomer van 2022 lanceerde Omroep West het eerste seizoen van de podcastserie Enchanté, over de verhalen achter bekende en minder bekende Franse chansons. Deze serie werd binnen een jaar meer dan 35.000 maal beluisterd. Reden genoeg voor podcastcoördinator Richard Grootbod en zangeres Tess Merlot om een tweede seizoen te maken.

Tess Merlot: “De reacties op de eerste serie van Enchanté overtroffen al mijn verwachtingen. Ik kreeg berichtjes van mensen die zowel hartstochtelijk hadden gehuild als verschrikkelijk hadden gelachen. Sommige mensen beleefden opnieuw hun jeugd, maar ik kreeg ook berichten van jonge twintigers die de Franstalige muziek dankzij de podcast helemaal ontdekt hadden. Na de eerste zes afleveringen had ik nog een enorme stapel chansons waarvan ik dolgraag het verhaal wilde vertellen. Bovendien had ik zoveel reacties en tips ontvangen, dat ik meteen geïnspireerd werd om nieuwe afleveringen te maken. Met de podcast Enchanté hoop ik bij te dragen aan de populariteit van Franstalige muziek en de Franse taal in het algemeen.”

Podcast voor iedereen
Richard Grootbod, podcastcoördinator bij Omroep West: “Door de podcast ga je anders naar Franse chansons luisteren. Tess vertelt met passie en enthousiasme en is daarom interessant voor iedereen en zeker niet alleen voor chansonliefhebbers. Alleen al daarom moest er een tweede seizoen komen.”

Het favoriete chanson van bekende mensen
De zes nieuwe afleveringen hebben elk een eigen thema. Nieuw is de rubriek die de podcast een extra regionaal tintje geeft: in elke aflevering laat een bekend persoon weten wat zijn of haar favoriete chanson is en waarom. De nieuwe rubriek wordt afgetrapt door de Haagse burgemeester Jan van Zanen.

Radioprogramma
Naast de podcastserie, presenteert Tess ook het gelijknamige radioprogramma Echanté elke zondag op Radio West, gedurende de maanden juli en augustus. Dat programma staat vooral in het teken van de Franse muziek zelf. Natuurlijk komen in dat programma - dat elke week twee uur duurt - ook de verhalen áchter de muziek voorbij, maar de muziek speelt een grotere rol dan in de podcastserie.
Het programma is nog tot eind augustus elke zondag te beluisteren bij de regionale omroep Radio West tussen 12.00-14.00 uur. Online (app en web) is het programma ook live en on-demand terug te luisteren.

Mogelijkheden van ontvangst
De podcast Enchanté is te beluisteren via de app en website van Omroep West, maar ook via de grote podcastplatforms (Apple en Spotify).

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Omroep West.


Enchant West